Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stratu so Slovákmi naháňajú Ukrajinci v Španielsku

Patria k hlavným konkurentom futbalistov Slovenska boji o miestenku na záverečný turnaj majstrovstiev Európy. Práve zverenci Jána Kozáka im však v úvode kvalifikácie nabúrali postupové plány. Stratu tak musia doháňať v súbojoch s ďalšími súpermi.

27.03.2015 09:00
Róbert Mak, Vjačeslav Ševčuk Foto: ,
Róbert Mak v súboji s Vjačeslavom Ševčukom.
debata

„S doterajším vývojom našej skupiny nemôžeme byť spokojní. V otváracom zápase nás obrali o body Slováci. V Kyjeve to bol mimoriadne dôležitý duel, v ktorom sme mali zvíťaziť,“ vraví pre uefa.com Andrij Jarmolenko, stredopoliar ukrajinskej reprezentácie.

Zaváhanie s partiou okolo Martina Škrtela a Marka Hamšíka však ukrajinským ambíciám hrať na turnaji vo Francúzsku výrazne neuškodilo. V ďalších troch stretnutiach zdolalo mužstvo Michaila Fomenka postupne Bielorusko, Macedónsko i Luxembursko. Nastrieľalo šesť gólov, neinkasovalo ani raz. „Teší nás, že ďalšiu bodovú stratu sme už nepripustili. Navyše, prehru so Slovákmi môžeme stále odčiniť,“ pripomína Jarmolenko, ktorý pricestuje s tímom na odvetu v septembri.

Predtým však čakajú Ukrajincov ešte tri zápasy. Už v piatok jednoznačne najnáročnejší z nich. V Seville vyzvú aktuálnych majstrov Európy a stále najväčšieho favorita na prvenstvo v skupine – Španielov. „Vieme, že nás čaká nesmierne náročný súper. Na Španielov sa však nepripravujeme nijako výnimočne. Venujeme im rovnakú pozornosť ako ktorémukoľvek inému tímu,“ tvrdí s tromi gólmi najlepší strelec C-skupiny (spolu so Španielom Pacom Alcácerom). Všetky strelil Luxembursku.

Tak, ako pre zverencov Vicenteho del Bosqueho, aj pre Ukrajincov je sevillské meranie síl veľmi dôležité. V prípade očakávaného víťazstva Slovákov nad outsiderom z Luxemburska by neúspešný z dvojice Španielsko – Ukrajina strácal po polovici kvalifikácie na lídra už šesť bodov. V hre ich zostane po dnešku pätnásť.

„Náš cieľ je jednoznačný. Národné mužstvo prešlo obmenou. Po majstrovstvách Európy 2012 ho opustili Andrej Ševčenko i Andrej Voronin. Napriek tomu nechceme na budúci rok medzi európskou elitou chýbať,“ tvrdí krídelník Dynama Kyjev.

Atraktívny súboj, ktorý môže veľa napovedať o ďalšom vývoji C-skupiny, vysiela v priamom prenose od 20.45 stanica Sport1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia ME 2016