Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter pred voľbami prezidenta FIFA kalkuluje, tvrdí Platini

Kandidát na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a jej súčasný šéf Sepp Blatter kalkuluje pred voľbami, ktoré sa uskutočnia 29. mája tohto roka.

25.03.2015 22:08
Sepp Blatter, Michel Platini Foto: ,
Prezident FIFA Sepp Blatter (vpravo) a Michel Platini, prezident UEFA.
debata

Povedal to na utorkovom viedenskom kongrese opätovne zvolený prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini. Na majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii mal starý kontinent k dispozícii 13 z 31 voľných miest, na svetovom šampionáte v roku 2018 k tomu pribudne aj istota účasti pre hostiteľské Rusko. UEFA by tento počet chcela uchovať, no definitíva padne až deň po voľbe prezidenta FIFA.

„Využíva kľúčové rozhodnutia, aby podporil svoju kampaň,“ poznamenal k načasovaniu 59-ročný Francúz, na ktorého čaká tretie štvorročné obdobie na čele riadiaceho orgánu európskeho futbalu.

Platini ďalej uviedol, že má dohodu s vedením Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL), aby umožnila juhoamerickým hráčom zúčastniť sa na finále Ligy majstrov 2014/2015 v Berlíne. To je na programe 6. júna, už o päť dní neskôr sa v Čile začne kontinentálny šampionát Copa América. „Pokiaľ by mne nedovolili hrať vo finále Ligy majstrov, zmenil by som občianstvo,“ vyhlásil niekdajší francúzsky reprezentant.

Šéf UEFA sa v roku 2019 bude uchádzať o posledný post vo svojej funkcionárskej kariére, ešte však nevie, o aký pôjde. „Bude to posledný mandát. Budem mať 64 rokov a pred sebou poslednú výzvu. Neviem, či to bude FIFA, UEFA alebo pozícia v inej časti sveta,“ doplnil Michel Platini.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michel Platini #Sepp Blatter #Medzinárodná futbalová federácia FIFA