Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švédi zmenili spoj a neleteli osudným lietadlom z Barcelony

Členovia švédskeho futbalového tímu Dalkurd FF z mesta Borlänge hrajúceho tamojšiu tretiu najvyššiu súťaž mali cestovať lietadlom zo španielskej Barcelony do nemeckého Düsseldorfu, ktoré sa v stredu zrútilo vo francúzskych Alpách.

24.03.2015 23:00
airbus, Germanwings Foto: ,
Airbus A 320 nemeckej spoločnosti Germanwings na archívnej fotografii z októbra 2014.
debata

Mužstvo bolo v katalánskej metropole na sústredení.

Keď prišli na barcelonské letisko, rozhodli sa na poslednú chvíľu zmeniť spoj, pretože sa im nechcelo čakať pri prestupe v spomenutom nemeckom meste. Kúpili si iné letenky, vďaka ktorým sa cez Zürich a Mníchov dostali domov do Švédska. Informoval o tom francúzsky denník Le Figaro.

„Všetkým, ktorí sa nás v posledných hodinách snažili zastihnúť, odkazujeme, že sme doma a v poriadku. Išlo o iný let. Nech odpočívajú v pokoji,“ napísal na Twitteri brankár mužstva Frank Petterson. „Niektorí hráči si fotili Alpy, keď sme ponad ne leteli. Až podľa zmeškaných hovorov a SMS správ sme sa dozvedeli, že sa niečo stalo,“ vyhlásil pre švédsky denník Expressen tréner Dalkurdu Adil Kizil.

Medzi predpokladanými obeťami je 16 nemeckých stredoškolákov a dve učiteľky. „Náš tréner mi povedal, že ich videl pri kontrole na letisku. Je to veľmi tragická udalosť,“ dodal Kizil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dalkurd FF