Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Teším sa, že som medzi najlepšími, vraví obhajca Hamšík

Po nedeli nemal najlepšiu náladu. Jeho tím SSC Neapol pukol v ligovom zápase vo Verone (0:2). Kapitán neapolského tímu, slovenský špílmacher Marek Hamšík, bol na ihrisku do 82. minúty.

16.03.2015 21:28
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

„Tabuľka hovorila o niečom inom,“ začal svoj komentár banskobystrický rodák. „Oba tímy potrebovali body, ale Verona sa zachraňuje, my bojujeme o čelo tabuľky. Obraz hry na ihrisku tomu nenasvedčoval. Verona bola nepríjemný súper, hrala tvrdšie, agresívnejšie, dôraznejšie v súbojoch ako my. Sklamali sme ako mužstvo, málo sme strieľali, neboli sme dostatočne nebezpeční a nevypracovali sme si ani veľa šancí, trafili sme raz žrď, to bolo z našej strany všetko.“

Oba góly strelil neapolskému favoritovi čoskoro 38-ročný Luca Toni. „Je to vysoký útočník, stále dobrý, nepríjemný zakončovateľ,“ ocenil veterána súpera Hamšík.

SSC už padol na štvrtú priečku tabuľky Serie A. A to ešte dve rímske mužstvá nad ním, AS a Lazio, majú k dobru svoje dohrávané stretnutia 27. kola. „Juventus na čele už všetkým ušiel, tomu sotva titul unikne,“ pokračoval 27-ročný slovenský stredopoliar.

„Našou prioritou je skončiť na druhom mieste v súťaži. Žiaľ, strácame body a môže to byť problém, hoci do konca ligy zostalo ešte dosť stretnutí.“

Hamšík nenastupuje v každom zápase v základnej zostave, ale toto nepovažuje za problém. „Na to sme si už pri trénerovi Benitezovi zvykli. Točí zostavu, vo Verone napríklad nehral od začiatku Higuaín, ktorý tri dni predtým strelil Dynamu Moskva tri góly… Z doterajších 27 ligových zápasov tohto ročníka som nastúpil v 25, čo je dobrá bilancia, patrím k najvyťaženejším hráčom v mužstve. V podstate každý tretí deň hráme zápas, ligu, domáci pohár, európsku súťaž, nik by neodtiahol celý tento program bez striedania,“ vysvetľuje.

Už v stredu odlieta Neapol do Moskvy na odvetu osemfinále Európskej ligy. V prvom zápase síce Hubočanovo Dynamo viedlo na neapolskom štadióne Sao Paolo 1:0, ale potom úradoval agrentínsky zakončovateľ Higuaín a hetrikom otočil vývoj.

„Máme pred odvetou sľubnú pozíciu, ale nemôžeme sa uspokojiť, pretože nič nie je rozhodnuté. Vieme, že nás čaká ťažký zápas a nechceme sa spoliehať na náskok, ktorý sme si vypracovali doma. Pokúsime sa streliť gól, ten by nám výrazne pomohol,“ zdôrazňuje Hamšík.

Už o týždeň sa začne Hamšík pripravovať s reprezentáciou na dôležitý zápas kvalifikácie ME 2016 proti Luxembursku. Uskutoční sa v piatok 27. marca v Žiline a na druhý deň čaká futbalistov galavečer, kde sa dozvedia poradie najlepších hráčov za rok 2014 v ankete Pravdy a Slovenského futbalového zväzu.

„Samozrejme, zaregistroval som minulý týždeň nominácie v ankete,“ potvrdzuje obhajca víťazstva z minulého roka. Hamšík je favoritom aj v 22. ročníku, ale výsledok si zatiaľ netrúfa predpovedať.

„Máme za sebou veľmi úspešný rok a viacerí hráči podávali výborne výkony. Zaujala ma informácia, že medzi prvými dvoma je rozdiel len trinásť bodov. Neviem, či som v hre o prvenstvo, ale pre mňa je teraz najpodstanejšie, že som sa dostal opäť medzi najlepších, ktorí kandidujú na najvyššie ocenenie,“ uzavrel Marek Hamšík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol