Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kuciak hrdinom Legie, Duda a Lačný neuspeli v rozstrele

Legia Varšava postúpila do semifinále Poľského pohára vo futbale. Rozhodol o tom štvrtkový odvetný duel štvrťfinále proti Slasku Vroclav, v ktorom mužstvo z hlavného mesta triumfovalo až po strelách zo značky pokutového kopu (3:1).

06.03.2015 08:50
Dušan Kuciak Foto: ,
Dušan Kuciak.
debata

V riadnom hracom čase aj po predĺžení sa duel skončil remízou 1:1, rovnako ako prvý súboj vo Vroclave.

V stretnutí sa predstavili aj viacerí Slováci. Na strane domácich boli po celý čas na trávniku brankár Dušan Kuciak spoločne s Ondrejom Dudom, ktorý v predĺžení dostal žltú kartu. Za Slask odohral plnú porciu minút Peter Grajciar, ktorý v 12. min otvoril skóre stretnutia a v 61. min inkasoval rovnako ako Duda žlté napomenutie z rúk hlavného rozhodcu. „Myslím si, že sme boli predovšetkým v prvom polčase lepším mužstvom. Po strelení gólu sme si s protivníkom robili, čo sme chceli. Držali sme loptu na svojich kopačkách. Ak by sme pridali druhý gól, mohlo byť po zápase. Hneď po prestávke sme inkasovali. Napokon zvíťazilo šťastnejšie mužstvo,“ povedal Grajciar pre oficiálny televízny kanál Slasku.

V predĺžení prišli na trávnik aj ďalší dvaja Slováci z tábora hostí – Róbert Pich a Miloš Lačný.

V rozstrele Dušan Kuciak zneškodnil pokusy oboch bratov Paixaovcov, Ondrej Duda stroskotal na hosťujúcom gólmanovi Jakubovi Wrabelovi, Miloš Lačný neumiestnil svoj pokus medzi tri žrde.

„Rozstrel je lotéria. Môžeme ďakovať Dušanovi, že chytil dve penalty. Paixao nie je Messi ani Ronaldo, aby premenil každý pokus z bieleho bodu. Je to tiež len človek. Naším cieľom bolo dosiahnuť finále na Národnom štadióne vo Varšave. Som rád, že sme ho splnili. Myslel som si, že po odohraní 120 minút sa budem cítiť horšie. Teraz viem, že už som pripravený na sto percent,“ vyhlásil pre oficiálnu stránku svojho zamestnávateľa Ondrej Duda.

Obaja súperi sa najbližšie stretnú aj v rámci najvyššej ligovej súťaže Ekstraklasy, výhodu domáceho prostredia budú mať v nedeľu tentoraz hráči Slasku Vroclav.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #legia varšava #Dušan Kuciak #Ondrej Duda #Miloš Lačný