Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok! Adam Nemec bude hrať v USA

Slovenský futbalový reprezentant Adam Nemec končí svoje pôsobenie v nemeckom druholigovom klube Union Berlín a prestupuje do zámorskej MLS, kde sa stane hráčom nového mužstva New York City FC.

25.01.2015 22:12
Adam Nemec Foto: ,
Adam Nemec.
debata (2)

Od leta bude v tomto klube pôsobiť aj Angličan Frank Lampard. „Posledné týždne boli náročné, som rád, že sa konečne našlo riešenie. Z Unionu odchádzam s pár bolestnými skúsenosťami, ale aj s príjemnými spomienkami. Podarilo sa mi z tohto klubu dostať sa do reprezentácie a teraz máme šancu postúpiť na majstrovstvá Európy. Potrebujem preto hrať,“ vyjadril sa podľa webu Unionu Adam Nemec.

Dvadsaťdeväťročný banskobystrický rodák Adam Nemec bol vo svojom doterajšom pôsobisku na vedľajšej koľaji, pre údajné „hrubé porušenie pracovných povinností“ ho začiatkom novembra preradili do „béčka“. Trest dostal za nepovolenú absenciu na domácom zápase proti SpVgg Greuther Fürth.

Za Union nastúpil na 64 stretnutí a dal v nich štrnásť gólov, výkonmi si vypýtal pozvánku aj do reprezentačného mužstva. „Je škoda, že naša spolupráca nefungovala. Za týchto okolností je lepšie rozísť sa. Želám Adamovi všetko najlepšie a veľa úspechov v New Yorku,“ vyjadril sa na webe klubu tréner Norbert Düwel.

Reprezentant SR Nemec s výnimkou sezóny 2008/2009 (belgický KRC Genk) od roku 2007 pôsobí v Nemecku. Pred Unionom Berlín hral za spomenutý tím Erzgebirge Aue, 1. FC Kaiserslautern a FC Ingolstadt 04. Na Slovensku bol v Dubnici a Žiline. Vedenie klubu New York City FC ešte prestup nekomentovalo.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Nemec #Union Berlín #New York City FC