Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gyan sa zotavil z malárie a vystrieľal Ghane výhru nad Alžírskom

Futbalisti Ghany vo svojom druhom zápase na majstrovstvách Afriky zdolali Alžírsko 1:0 a udržali si nádej na postup.

23.01.2015 22:24
Asamoah Gyan Foto: ,
Asamoah Gyan.
debata

Gólom v druhej minúte nadstavenia sa o to zaslúžil útočník Asamoah Gyan, ktorý mal pôvodne turnaj vynechať pre maláriu, ale stihol sa už pred piatkovým zápasom uzdraviť.

Dvadsaťdeväťročný kapitán tímu bol ešte cez víkend pre maláriu v nemocnici, následne ho prepustili do domáceho liečenia a na diaľku sledoval prehru svojich spoluhráčov so Senegalom. V piatok už nastúpil v základnej zostave.

Stretnutie smerovalo k bezgólovej remíze, ktorá by pravdepodobne zobrala Ghane šancu na postup, ale Gyan v závere potvrdil, prečo je najväčšou hviezdou tímu. Hoci bol po chorobe a v nohách mal celé stretnutie, pri dlhom nákope za obranu prešprintoval stopéra a z uhla trafil presne na zadnú žrď.

„Asamoah je skvelý hráč s fantastickým prístupom. Bol chorý, napriek tomu odohral 90 minút a ešte dal na konci gól,“ chválil oporu tréner Avram Grant. „Nie je to ale víťazstvo jedného hráča, ale celého tímu. Nevzdali sme sa a bojovali do úplného konca,“ dodal.

Spoluhráčov vychvaľoval tiež Andrew Ayew. „Vedeli sme, že bol Gyan chorý, ale tiež sme vedeli, že aj keď nie je stopercentne pripravený, tak bude rozdielovým hráčom. Má skúsenosti na to, aby dával také góly pod tlakom. Udržal naše šance nažive,“ vyhlásil Ayew.

Ghana k postupu potrebuje ešte zvládnuť záverečné stretnutie s JAR, ktorá v piatok vybojovala remízu 1:1 so Senegalom. Skupina je stále otvorená a postúpiť môžu všetky štyri celky.

Výsledky C-skupiny:

Ghana – Alžírsko 1:0 (0:0)
Gól: 90.+ Asamoah Gyan

JAR – Senegal 1:1 (0:0)
Góly: 47. Manyisa – 60. Mbodji

Tabuľka C-skupiny:
    Z V R P S B
1. Senegal 2 1 1 0 3:2 4
2. Alžírsko 2 1 0 1 3:2 3
3. Ghana 2 1 0 1 2:2 3
4. JAR 2 0 1 1 2:4 1
debata chyba
Viac na túto tému: #Ghana #Asamoah Gyan #Africký pohár národov