Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Ödegaarda je na severe veľký hit, Real Madrid si upísal aj jeho otca.

Prestup nórskeho tínedžera Martina Ödegaarda z futbalového klubu Strömsgodset IF do španielskeho Realu Madrid vyvolal v jeho rodnej krajine marketingové šialenstvo.

23.01.2015 13:12
Martin Ödegaard Foto: ,
Martin Ödegaard.
debata

Nóri vidia v prestupe mladého hráča do kádra aktuálneho víťaza Ligy majstrov obrovskú prestíž a Ödegaardovi predpovedajú do budúcnosti taktiež pozíciu reklamnej hviezdy. „Je to doslova šialené. Bude preňho hračka vyrokovať si lepšie sponzorské zmluvy, ako majú dokonca slávni bežci na lyžiach Therese Johaugová či Petter Northug,“ vyhlásil expert na otázky sponzoringu Jacob Lund.

Ödegaard mal iba 15 rokov a 253 dní, keď 27. augusta 2014 proti SAE debutoval vo farbách seniorskej futbalovej reprezentácie Nórska. V októbri lanského roka sa stal najmladším hráčom, ktorý kedy nastúpil v kvalifikácii európskeho šampionátu (15 rokov a 300 dní, pozn.). Okamžite upútal viaceré európske veľkokluby, v posledných týždňoch trénoval s Bayernom Mníchov a absolvoval skúšku v anglickom FC Liverpool.

Do Madride pôjde aj s otcom

Real s mladým talentom angažoval aj jeho otca. Hans Erik Ödegaard bude v španielskom veľkoklube jedným z trénerov mládeže.

Pracovné pozície pre hráčovho otca bola súčasťou dohody. „Ödegaard senior je bývalý futbalista a momentálne veľmi kvalifikovaný kouč. Bude pasovať do technickej štruktúry nášho klubu v mládežníckej kategórii,“ povedal na tlačovej konferencii riaditeľ Realu Emilio Butragueňo.

Štyridsaťjedenročný Ödegaard hral viac ako desať rokov nórsku ligu. Najväčšia časť kariéry niekdajšej stredopoliar strávil v Stromsgodset, kde tiež v roku 2006 ukončil kariéru. Potom pracoval ako asistent v druholigovom Mjondalen a pozorne dohliadal na vývoj svojho syna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Ödegaard