Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nespravodlivosť, tvrdí Ferguson o Mourinhovi

Pohľad na kariéru futbalového trénera Josého Mourinha napĺňa mnohých pocitom skrivodlivosti. Medzi závistlivcov sa zaradil aj Sir Alex Ferguson - hoci s nadhľadom.

23.12.2014 18:38
ferguson, mourinho Foto: ,
Sir Alex Ferguson (vľavo) mal s José Mourinhom (vpravo) napriek rivalite vždy korektný vzťah.
debata

Portugalčan patrí popri Pepovi Guardiolovi k najprominen­tnejším kormidelníkom svojej epochy. Ženám sa páči, plynule ovláda päť jazykov a disponuje profesionálnym životopisom, akému niet páru.

Za všetky úspechy stačí spomenúť sedem titulov v najkvalitnejších európskych ligách a dve prvenstvá v Lige majstrov.

Hovorí po portugalsky, španielsky, katalánsky, taliansky a anglicky. To sa ťažko odpúšťa aj mužovi formátu Sira Fergusona, ktorý mal s Mourinhom napriek rivalite vždy korektný vzťah.

Alex Ferguson a José Mourinho zažili aj... Foto: Reuters, PHIL NOBLE
Manchester United, Real Madrid Alex Ferguson a José Mourinho zažili aj niekoľko horúcich momentov. Takto sa Ferguson hneval po výlúčení Naniho v súboji o postup v Lige majstrov.

„To je už skutočne nespravodlivé. Ten chlap dobre vyzerá, so sivými vlasmi začína mať v sebe niečo z Georgea Clooneyho. K tomu päť jazykov, skvelý príklad, čoho všetkého je schopný. Prišiel a stal sa tlmočníkom Bobbyho Robsona. Nasledoval ho do Barcelony, pracoval pod Louisom van Gaalom. Neustále sa učil. Mourinho bol jednoducho predurčený na prácu futbalového trénera, vždy to chcel robiť. Pritom nikdy futbal nehral. Skúste spočítať manažérov, ktorí by vzali trénera, čo nikdy nehral futbal. Nula. A on to dokázal,“ rozhovoril sa Ferguson v dokumente BT Sport.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Alex Ferguson #José Mouerinho #Chelsea FC