Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdny Reus jazdil bez vodičáku, dostal pokutu 540-tisíc eur

Nemecký futbalový reprezentant Marco Reus musí zaplatiť pokutu vo výške 540-tisíc eur. Hviezdny stredopoliar Borussie Dortmund totiž niekoľko rokov jazdil bez vodičského preukazu.

18.12.2014 11:07 , aktualizované: 11:39
Marco Reus Foto: ,
Marco Reus.
debata

Dvadsaťpäťročný Reus medzi septembrom 2011 a marcom 2014 minimálne šesťkrát riadil auto bez oprávnenia, čo denníku Bild potvrdil dortmundský vrchný štátny zástupca Henner Kruse. „Bola mu za to udelená pokuta na základe jeho mzdy za 90 dní vo výške 540 000 eur,“ povedal Kruse.

Reus podľa denníka neabsolvoval autoškolu. „Bohužiaľ som sa vtedy rozhodol pre túto cestu. Dôvody, prečo som to urobil, už ani dnes nedokážem pochopiť,“ povedal Reus. Policajti zistili, že jazdí bez vodičského preukazu, tento rok v marci pri cestnej kontrole.

Bild navyše tvrdí, že v uplynulých rokoch Reusa niekoľkokrát zachytili pri prekročení rýchlosti. „Vzal som si z toho ponaučenie. Už sa mi to nikdy nestane,“ kajal sa slávny futbalista.

Pre dvadsaťtrinásobného reprezentanta je vysoká pokuta ďalším negatívom končiaceho sa roka. Kvôli zraneniam Reus niekoľkokrát vypadol na dlhší čas zo zostavy Dortumundu a prišiel aj o majstrovstvá sveta v Brazílii, kde mal byť jednou z opôr neskôr zlatého tímu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Dortmund #Marco Reus