Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Američan žaluje Ronalda pre značku CR7, ale nemôže ho zohnať

Americký občan Christopher Renzi sa snaží žalovať jedného z najlepších svetových futbalistov Cristiana Ronalda. Nedarí sa mu to, lebo kanoniera Realu Madrid nemôže zohnať.

17.12.2014 10:02
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

Predmetom žaloby je používanie svetoznámej značky CR7, ktorá k portugalskému reprezentantovi Ronaldovi prináleží počas celej jeho futbalovej kariéry, ale zároveň sa pod ňou predáva značková spodná bielizeň v Európe.

Ronaldo a dánska spoločnosť JBS by chceli expandovať aj na americký trh, ale problém je v tom, že v USA vlastní ochrannú známku na CR7 práve Renzi. Ten podal žalobu na Ronalda aj Dánov už v júli, ale do konca novembra nebol schopný žalovanej strane doručiť požadované právne dokumenty súvisiace so začiatkom procesu.

Španielske justičné orgány v tejto súvislosti nepochodili na ústredí Realu Madrid, kde ich zástupcovia klubu odmietli s tým, že žaloba sa netýka klubu, ale iba jedného z hráčov. Renziho právnik Michael Feldhuhn sa teraz snaží vypátrať Ronalda a doručiť mu potrebné papiere na jeho súkromnej adrese. Zatiaľ bezvýsledne. Dohliadajúci sudca už Renzimu oznámil, že čas na vypátranie držiteľa futbalovej Zlatej lopty mu vyprší 26. marca 2015.

Podľa Feldhuhna jeho klienta nahnevalo, keď dánska textilná spoločnosť JBS požiadala Americký patentový úrad o odobratie ochrannej známky Renzimu. Ako dôvod uviedli „eminentný záujem preniknúť na americký trh s oblečením značky CR7“. JBS je už dlhé roky líder na trhu s textíliami v celej Škandinávii. Renziho malým víťazstvom v celom prípade je fakt, že Patentový úrad USA pozastavil žiadosť dánskej spoločnosti s odvolaním sa na črtajúci sa súdny proces v štáte Rhode Island.

Renzi požiadal o ochrannú známku v roku 2008 a po roku ju aj získal. Ako dôvod výberu značky CR7 uviedol, že rovnako ako u Cristiana Ronalda ide o iniciály jeho krstného mena a priezviska doplnené o dátum narodenia 7. októbra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #CR7