Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michalík opúšťa Kajrat, za Weissom v klube všetci plakali

Slovenský futbalový reprezentant Ľubomír Michalík po dvoch sezónach ukončil pôsobenie v kazašskom klube FC Kajrat Almaty, s ktorým sa v sobotu v Astane tešil zo zisku národného pohára a víťazstve nad FK Aktobe 4:1.

27.11.2014 17:24
Ľubomír Michalík Foto:
Ľubomír Michalík.
debata

Tridsaťjedenročný rodák z Čadce (nar. 13. augusta 1983) sa s Kajratom dohodol na rozviazaní kontraktu.

„Budem pokračovať niekde inde. Vedel som, že sa tak stane už približne pred pol rokom. Myslím si, že by tomu nebolo inak, aj keby sme získali ‚double‘ či zostúpili o súťaž nižšie. V najbližších dňoch si plánujem oddýchnuť, pretože sezóna bola veľmi náročná po fyzickej i psychickej stránke,“ uviedol v rozhovore pre Šport.sk. Ľ. Michalík, ktorý prišiel do Kajratu vo februári 2013 a podpísal zmluvu na tri roky.

Vysoký stopér (195 cm) odohral vo finále Kazašského pohára celý zápas a dostal žltú kartu, z triumfu mal veľkú radosť:

„Kajrat vyhral pohár po 12 rokoch, takže pocity v klube boli famózne. Finále nemalo favorita, no začali sme v ňom dobre, keď sme skórovali ako prví. Súper po chvíli odpovedal vyrovnávajúcim gólom. Nám sa však onedlho podarilo skórovať a zakončiť prvé dejstvo za stavu 2:1. Po zmene strán sme mali opäť navrch, tomu zodpovedá aj konečný výsledok,“ vrátil sa k duelu slovenský zadák, ktorý 7-krát nastúpil za A-tím SR a strelil aj dva góly.

Mužstvo Almaty, ktoré vedie z lavičky Vladimír Weiss s asistentom Borisom Kitkom (navyše kondičným trénerom je ďalší Slovák Roman Švantner, pozn.), obsadilo v domácej súťaži 3. miesto, rovnako ako v predchádzajúcom ročníku. Majstrovský titul patrí FC Astana.

„Je pravda, že sme mali cieľ získať ‚double‘, ale o takejto méte hovorilo ďalších päť či šesť mužstiev. My sme boli k obidvom trofejam najbližšie. V boji o titul nám zlomil väzy súboj v Astane, kde sme vybuchli a prehrali 1:5. Zároveň nás súperi preskočili v tabuľke a ostatné tri zápasy už ukontrolovali podľa predstáv,“ poznamenal Ľ. Michalík, ktorý však svoju anabázu v Kazachstane hodnotí pozitívne:

„Keď sa pozriem, kde sa nachádzal Kajrat pred príchodom slovenských trénerov, tak sa v klube podaril zázrak. Určite to však nebol zázrak, skôr to pomenujem ako tvrdú prácu počas celých dvoch sezón.“

Bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss pred spomenutým finále Kazašského pohára nevylúčil, že môže byť jeho posledný na lavičke Kajratu. „Viem, že prebiehajú určité rokovania. Viac však o tom neviem,“ vyjadril sa pre Šport.sk bývalý hráč Senca, Boltonu Wanderers, Leedsu United, Carlisle United a Portsmouthu Ľubomír Michalík a na záver pochválil prácu 50-ročného kouča Weissa:

„Ten sa dvoma tretími miestami a víťazstvom v pohári zapísal do histórie klubu zlatými písmenami. Navyše, okrem futbalovej stránky sa zapísal aj do sŕdc ľudí v klube, hráčov i fanúšikov. Pri odlete trénerov domov ich prišlo vyprevadiť veľa futbalistov, maséri, lekári s rodinami i fanúšikovia. Bolo to veľmi emotívne, pretože odlietali o tretej nadránom, napriek tomu sa ľudia prišli rozlúčiť. A veľmi málo očí zostalo suchých. K tomu niet viac čo dodať.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss #Kajrat Almaty #Ľubomír Michalík