Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak nezíska Zlatú loptu Ronaldo, bude to škandál, tvrdí jeho spoluhráč

Bola by to hanba, ak by sa Portugalčan Cristiano Ronaldo nestal držiteľom ocenenia Zlatá lopta FIFA pre najlepšieho futbalistu roka 2014.

21.11.2014 10:02
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

To je názor Ronaldovho spoluhráča a zároveň krajana z Realu Madrid Pepeho, ktorý ho vyslovil pre periodikum A Bola. „Neviem si predstaviť, že Zlatú loptu získa niekto iný. Ak sa tak stane, bude to škandál a hanba,“ povedal Pepe.

Ronaldo svojimi gólmi priviedol v uplynulej sezóne Real Madrid k zisku prestížnej trofeje v Lige majstrov, ale v domácej najvyššej súťaži sa Real musel v konečnom dôsledku skloniť pred mestským rivalom Atléticom aj FC Barcelona. Aktuálne je však práve madridský veľkoklub na čele La Ligy aj vďaka 18 gólom kanoniera Ronalda.

Iný názor na udelenie prestížneho ocenenia má holandský tréner Louis van Gaal. Zlatú loptu by nedal ani Ronaldovi, ani jeho veľkému konkurentovi a štvornásobnému víťazovi tejto prestížnej ankety z FC Barcelona Lionelovi Messimu, ale niekomu z nemeckých futbalistov z kádra tohtoročných majstrov sveta. V zozname kandidátov ich figuruje šesť: autor víťazného gólu vo finále s Argentínou Mario Götze, ďalej Toni Kroos, Philipp Lahm, Thomas Müller, Manuel Neuer a Bastian Schweinsteiger.

„Najviac, čo možno vo futbale dosiahnuť, je titul majstra sveta. Dúfam, že to bude niekto z Nemcov, kto zvíťazí napriek tomu, že favoritmi sú Ronaldo a Messi. Rovnako kvalita zápasov v nemeckej bundeslige je na vysokej úrovni. Aj preto by to mal byť nemecký futbalista,“ povedal Van Gaal v rozhovore pre MU

Prestížne ocenenie odovzdajú na galavečere Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Zürichu 12. januára 2015. Ronaldo sa stal držiteľom Zlatej lopty FIFA vlani a ešte v roku 2008 (vtedy ešte Hráč roka podľa FIFA). Messi triumfoval štyrikrát v neprerušenej sérii v rokoch 2009 – 2012.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Pepé #Louis van Gaal #Zlatá lopta FIFA 2014