Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FIFA preskúma správu o korupčnej kauze voľby dejísk MS

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) bude naďalej skúmať 430-stranovú správu šéfa vyšetrovacej komory etickej komisie FIFA Michaela Garciu o korupčnej kauze s voľbou organizátorov majstrovstiev sveta 2018 a 2022.

20.11.2014 21:20
Sepp Blatter Foto:
Prezident FIFA Sepp Blatter vyťahuje z obálky meno kandidáta, ktorý vyhral voľbu o MS 2018 - Rusko.
debata

FIFA tvrdí, že Garcia a šéf súdnej komory etickej komisie Joachim Eckert chcú, aby správu preskúmal nezávislý predseda finančného monitorovacieho výboru Domenico Scala. Scala by potom odovzdal zistenia výkonnému výboru FIFA, ktorý sa stretne 18. až 19. decembra v marockom Marakéši. Švajčiarsky podnikateľ Domenico Scala dostal vo štvrtok nečakanú úlohu preskúmania správy.

Počas minulého týždňa nastal rozpor priamo vo vnútri etickej komisie FIFA medzi Garciom a Eckertom. Nemecký sudca Eckert zverejnil 42-stranový sumár vyšetrovania, ktoré viedol Garcia. Konštatoval, že nenašiel dôkazy svedčiace o úplatkoch či zákulisných dohodách a nevidí žiaden dôvod na opakovanie celého procesu výberu. Prakticky tým posvätil práva Ruska na MS 2018 a Kataru na MS 2022. Tvrdil, že dôveryhodnosť volieb nebola narušená a niet dôvodov na revíziu výsledkov. Garcia sa voči jeho verdiktu odvolal.

V stredu prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vyhlásil, že nemá problém so zverejnením správy, ak sa osoby spomenuté v dokumentoch vzdajú svojho práva na akékoľvek ďalšie právne kroky.

debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #MS 2022 #MS 2018 #Medzinárodná futbalová federácia FIFA