Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polícia zatkla podozrivého z vraždy brankára Meyiwu

Po takmer týždennom intenzívnom pátraní juhoafrická polícia zadržala muža podozrivého z vraždy brankára a kapitána futbalovej reprezentácie Senza Meyiwu.

31.10.2014 19:03
Senzo Meyiwa Foto: ,
Senzo Meyiwa.
debata

Dvadsaťpäťročný Zanokuhle Mbatha v piatok krátko stál pred súdom v Johannesburgu, ktorý rozhodol, že sa prípadom bude zaoberať 11. novembra.

Meyiwu zastrelili v nedeľu v dome svojej priateľky, do ktorého vtrhli dvaja ozbrojení zlodeji. Keď dvadsaťsedemročný futbalista priateľku bránil, smrteľne ho zasiahli.

Polícia vypísala za dolapenie páchateľov vraždy odmenu 17-tisíc randov a rozbehla rozsiahlu pátraciu akciu. Rodina zastreleného gólmana si navyše najala desať súkromných detektívov.

Posledná rozlúčka s Meyiwom sa uskutoční v sobotu v Durbane na štadióne, ktorý v roku 2010 hostil zápasy majstrovstiev sveta. Do arény pre 54-tisíc divákov bol preložený z pôvodne plánovaného menšieho štadióna v Umlaze na predmestí Durbanu, pretože na pohrebe populárneho futbalistu klubu Orlando Pirates sa očakáva veľká účasť.

Do Meyiwovho rodiska Durbanu tiež národná futbalová asociácia presunula na jeho počesť najbližší zápas národného mužstva v kvalifikácii majstrovstiev Afriky proti Sudánu. V úvodných štyroch kvalifikačných zápasoch nastúpil Meyiwa ako kapitán a vždy si udržal čisté konto.

debata chyba
Viac na túto tému: #Senzo Meyiwa