Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter nedokáže držať jazyk za zubami, bráni Ronalda tréner Ancelotti

Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti sa oprel do predsedu FIFA Seppa Blattera, ktorý naznačil, že Zlatú loptu za rok 2014 by mal získať brankár nemeckých majstrov sveta a Bayernu Mníchov Manuel Neuer namiesto Portugalčana Cristiana Ronalda. Podľa kouča futbalistov španielskeho veľkolubu Blatter nedokáže udržať jazyk za zubami.

29.10.2014 13:43
debata (1)
zväčšiť Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti objíma... Foto: SITA/AP, Paul White
Carlo Ancelotti, Cristiano Ronaldo Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti objíma hviezdneho Cristiana Ronalda.

„Prekvapilo ma, čo povedal prezident FIFA. Zdá sa, že nedokáže mlčať,“ povedal Ancelotti na tlačovej konferencii pred zápasom Španielskeho pohára s Cornellou. Jediným kandidátom na cenu pre najlepšieho futbalistu sveta je vraj jeho zverenec a obhajca trofeje Ronaldo.

„O Zlatej lopte sa vždy hovorí mesiace dopredu, ale tento rok nie je veľmi o čom hovoriť,“ vyhlásil taliansky kouč. „V minulom roku Cristianovi konkurovali hráči ako Lionel Messi a Franck Ribéry, ale tento rok po všetkých dôležitých tituloch a góloch nie je pochýb o jeho víťazstve. Preto Blatterove slová nedávajú žiadny zmysel,“ doplnil Ancelotti, ktorého tím tento rok vyhral Ligu majstrov a Španielsky pohár.

Výsledky ankety vyhlásia 12. januára na tradičnom galavečere v Zürichu.

Osemdesiatročný Blatter už pred rokom zažil kontroverziu s Ronaldom, keď ho zosmiešnil pri vystúpení na univerzite v Oxforde. Pri porovnaní s Lionelom Messim vtedy povedal, že strelec Realu sa na ihrisku správa ako generál a začal napodobňovať vojenský pochod. Tiež podotkol, že Ronaldo míňa viac peňazí za kaderníka. Po sťažnostiach madridského klubu a portugalskej reprezentácie sa švajčiarsky funkcionár verejne ospravedlnil.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Carlo Ancelotti #Sepp Blatter #Zlatá lopta FIFA 2014