Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poslanci Smeru vyzvali primátora Trenčína, aby rokoval o štadióne

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Trenčíne za Smer-SD, ktorí sa na poslednom zasadnutí MsZ zdržali hlasovania pri zmluve o rekonštrukcii futbalového štadióna, k nej pripravili pozmeňovacie návrhy.

29.09.2014 16:52
futbal, futbalová lopta, futbalová bránka,... Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Zároveň vyzvali primátora a zástupcu investora o nich rokovať ešte pred mimoriadnym zastupiteľstvom, ktoré sa uskutoční v piatok 3. októbra. Informoval o tom Pavol Kubečka (Smer-SD).

„Sme za štadión a podporujeme tento projekt za podmienok, ktoré budú vyvážené pre obe zmluvné strany. My všetci, vrátane primátora, musíme byť zodpovední voči nášmu mestu. Hájiť jeho záujmy, chrániť majetok Trenčanov a neponúkať ho takmer zadarmo. Ponúkame alternatívu, ktorá je kompromisným riešením pre mesto, aj investora. Projekt štadióna by sa mal riešiť za stolom, nie populisticky a bez uvádzania dôležitých faktov,“ povedal Kubečka.

Kubečka tvrdí, že hlavným problémom sú mestské pozemky. „V pôvodnom návrhu zmluvy je klauzula, že po skolaudovaní štadióna má investor právo 3,2 hektárové pozemky odkúpiť za 100-tisíc eur, pričom ich hodnota je približne 2,3 milióna eur. Podľa primátora sú tieto pozemky nepredajné a ich hodnota je nulová, ale to nie je pravda. V auguste 2014 mesto odkúpilo pozemky vo výmere 2 626 m2 od Jednoty Sokol v tom istom areáli na základe znaleckých posudkov za cenu 73 eur za meter štvorcový,“ dodal Kubečka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín