Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pražská Bohemka si vydýchla. Klub nemusí odísť z Dolíčka

Futbalisti českého klubu Bohemians 1905 napokon s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú musieť opustiť Ďolíček, kde hrávajú svoje domáce zápasy. Majiteľ štadióna im k 30. novembru vypovedal nájomnú zmluvu, no už je pripravená nová, ktorá vstúpi do platnosti vo chvíli, keď objekt bude vo vlastníctve Prahy 10.

23.09.2014 15:16
debata

Kontrakt je pripravený na 20 rokov a Bohemians, ktorí s ním súhlasili, by za prenájom platili symbolickú jednu korunu ročne.

„Na konečnej podobe zmluvy sa pracovalo dlho a myslím si, že je vzájomne výhodná. Azda už prestane politické hašterenie pred voľbami,“ uviedol podľa spravodajského serveru www.iDnes.cz predseda predstavenstva Bohemians Praha 1905 Dariusz Jakubowicz.

Praha 10 chce štadión a pozemok pod ním vymeniť so spoločnosťou Bohemians Real, ktorá je vlastníkom štadióna, za susednú stavebnú parcelu (plus doplatiť 49 miliónov Kč). Tento zámer schválila na májovom zasadnutí zastupiteľstva. Obchod však najprv musí schváliť magistrát, čo zatiaľ neurobil. Transakcia sa preto zatiaľ neuskutočnila. Radnica Prahy 10 schválila nájomnú zmluvu v utorok dopoludnia.

Do kádra „klokanov“, ktorí sú po ôsmich kolách Synot ligy na šiestom mieste, patrí aj kvarteto Slovákov Martin Cseh, Lukáš Pauschek, Ivan Lietava a Matúš Mikuš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bohemians Praha 1905