Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester United zmätkoval. Prestup Falcaa uzavrel v hodine dvanástej

V pondelok na obed sa zdalo, že je to hotová vec. Anglické médiá začali chŕliť správu za správou o veľkom prestupe kolumbijskej hviezdy Radamela Falcaa z Monaka do Manchestru United.

02.09.2014 15:10
Radamel Falcao Foto: ,
Radamel Falcao.
debata

Do uzávierky letného prestupového okna zostával celý poldeň a fanúšikovia sa už sústredili na posledné transfery v ostatných kluboch Premier League. Nikto však netušil, že prestup Juhoameričana na Old Trafford je stále vo hviezdach a futbalová hviezda iba vo vzduchu smer Anglicko. Prestup funkcionári oboch klubov nakoniec upiekli až v posledných sekundách.

Pätnášt minút pred polnocou londýnskeho času totiž denník Daily Mail na svojich internetových stránkach šokujúco informoval o komplikácii. Falcao údajne neprešiel lekárskou prehliadkou a jeho transfer visí vo vzduchu.

O ďalších desať minút síce vedenie klubu dementovalo špekulácie o zdravotnom stave kolumbijského kanoniera, riadiaci orgán súťaže však v tej chvíli stále prestup nezaregistroval. Manchester naviac nepožiadal Premier League o predĺženie lehoty na prestup, ako to v niekoľkých prípadoch urobili konkurenčné kluby.

Nepokojní boli aj predstavitelia Arsenalu, ktorí čakali, ako sa napokon situácia okolo Falcaa vyvinie. Tí mali totiž zálusk na anglického reprezentanta Dannyho Welbecka, ktorého transfer bol podmienený príchodom hviezdneho hráča na Old Trafford.

Fanúšikovia červených diablov boli ako na ihlách, v diskusiách pripomínali uplynulú sezónu, kde sa Manchester počas prestupového leta trápil, príchod Belgičana Marouana Fellainiho sa podaril až na poslednú chvíľu za nemalú čiastku a rokovania ohľadne Andera Herreru z Athletica Bilbao sa skončili fiaskom.

Šesť minút po polnoci si priaznivci United odfúkli. Internet zaplavili informácie o definitívnej bodke za prestupom Falcaa. Manchester zaplatí za jeho požičanie si na rok 6 miliónov libier a v prípade, že s ním budú spokojní, si ho môžu kúpiť za ďalších 52 miliónov. Bývalý hráč Atlética Madrid zarobí za týždeň 280-ticí libier, čo je o 65-tisíc menej, ako mu platilo Monako.

Kluby v Premier League nakoniec zaplatili za prestupy dovedna 835 miliónov libier. Podľa štúdie finančných expertov spoločnosti Deloitte doterajší rekord prekonali o viac ako 30 percent. Vlani vyplatili kluby za prestupy 630 miliónov libier.

Najviac utrácali práve v Manchestri United, tréner Louis van Gaal pri obnove kádra minul takmer 150 miliónov libier. Za hosťovanie Radamela Falcaa zaplatili červení diabli 6 miliónov, príchod Ángela di Maríu ich stál 59,7 milióna, Daleyho Blinda 13,8 mil., Lukea Shawa 27 miliónov a Andera Herreru 28,8 milióna libier.

Chelsea vynaložila za posily 91,3 milióna a Liverpool 117 miliónov libier. Pred sezónou 2004/2005 zaplatili anglické kluby za hráčov 265 miliónov libier.

Prehľad TOP prestupov v Premier League (sumy sú v librách)
Ángel Di María (Real Madrid – Manchester United) 59,7 mil.
Alexis Sánchez (Barcelona – Arsenal) 35 mil.
Diego Costa (Atlético Madrid – Chelsea) 32 mil.
Eliaquim Mangala (FC Porto – Manchester City) 32 mil.
Cesc Fábregas (Barcelona – Chelsea) 30 mil.
Ander Herrera (Athletic Bilbao – Manchester United) 29 mil.
Romelu Lukaku (Chelsea – Everton) 28 mil.
Luke Shaw (Southampton – Manchester United) 27 mil.
Adam Lallana (Southampton – Liverpool) 25 mil.
Dejan Lovren (Southampton – Liverpool) 20 mil.
Lazar Markovič (Benfica – Liverpool) 20 mil.
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Radamel Falcao #Premier League