Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maradona si opäť zahral v Taliansku. Bol hviezdou exhibície

Argentínska legenda Diego Maradona sa opäť predstavil v Taliansku na futbalovom trávniku.

02.09.2014 10:11
Diego Maradona Foto: ,
Diego Maradona.
debata

Bývalá opora Neapola bola jednou z najväčších hviezd pondelkového charitatívneho zápasu v Ríme, ktorého sa zúčastnili ďalšie osobnosti ako Roberto Baggio, Andrej Ševčenko či kouč Arséne Wenger.

Duel mal oficiálny názov „Zápas pre mier“ a okrem výzvy k náboženskej znášanlivosti mal za cieľ získať peniaze pre ohrozené deti. Stretnutie sa hralo pod záštitou pápeža Františka, ktorý sa síce na Olympijskom štadióne neukázal, ale v priebehu dňa prijal členov oboch tímov.

Exhibíciu zorganizoval bývalý kapitán futbalistov Argentíny a Interu Miláno Javier Zanetti. Podľa jeho nadácie „Pupi“ bol nazvaný jeden z tímov, druhý niesol názov pápežovej organizácie Scholas Occurrentes. Mužstvo Pupi, ktoré viedol bývalý kouč Barcelony Gerardo Martino, zvíťazilo nad výberom kouča Arsenalu Wengera 6:3. V oboch tímoch boli cielene hráči reprezentujúci rôzne náboženstvá – moslimovia, kresťania, židia, hinduisti a budhisti.

Päťdesiattriročný Maradona odohral kompletných 90 minút. Postaral sa o jeden z vrcholov večera, keď krásnym lobom prihral na gól Baggiovi. Niekoľko hodín predtým sa aj on stretol so svojím krajanom pápežom a odovzdal mu argentínsky dres.

„Dnes sa zišli dve sily, božia ruka a tá pápežova,“ povedal Maradona s narážkou na svoj ​​slávny gól rukou Anglicku vo štvrťfinále MS 1986. „Pápež František je oveľa viac než Maradona. On je ozajstná hviezda. Vyrastal som mimo cirkev, pretože som mal pocit, že nerobí dosť pre tých, čo to potrebujú, ale s Františkom je to iné,“ dodal jeden z najlepších futbalistov histórie.

Na trávniku sa ďalej objavili napríklad Carlos Valderrama, Diego Simeone, Alessandro Del Piero, Gianluigi Buffon, na lavičke boli Samuel Eto'o, Paolo Maldini či Andrea Pirlo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona #Zápas pre mier