Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea ponúkla svoju legendu Q.P.R. Čech je v Prahe a čaká, čo s ním bude

Český reprezentačný brankár Petr Čech nechce panikáriť a za každú cenu odchádzať z Chelsea, len preto, že v londýnskom klube začal sezónu ako náhradník.

01.09.2014 15:42
Petr Čech Foto: ,
Petr Čech.
debata

Tridsaťdvaročný futbalista však ani nevylúčil prestup ešte v tomto letnom období, ktoré sa v elitných európskych súťažiach skončí v pondelok večer. Podľa Čecha môže vždy prísť neodmietnuteľná ponuka.

Britská tlač na obed vyrukovala so zaručenými informáciami, že ho jeho zamestnávateľ ponúkol konkurenčnému londýnskemu tímu, Queens Park Rangers.

„Momentálne som hráčom Chelsea, kde mám ešte dva roky zmluvu. Je samozrejme jasné, že vo futbale sa nedá nič predpovedať dopredu a nikdy nie je nič stopercentné,“ povedal Čech novinárom na zraze národného tímu v Prahe.

Prvýkrát počas desaťročného pôsobenia v Chelsea začal sezónu len na lavičke, tréner José Mourinho uprednostnil o desať rokov mladšieho Belgičana Thibauta Courtoisa. „Prvé tri kolá je pre mňa situácia nová, keď som do zápasov nenastúpil v základnej zostave. Osobne ale nemám dôvod panikáriť, baliť sa a odchádzať. Môže sa to stať, nemusí sa to stať. Dôležité je, aby som vôbec mal možnosť súperiť o svoju pozíciu,“ upozornil bývalý gólman Blšan, Sparty alebo Rennes.

„Záleží samozrejme na trénerovi, ktorý vás buď vyberie, alebo nezvolí do tímu. Bude záležať na tom, aké rozhodnutie urobí v priebehu nasledujúcich týždňov alebo mesiacov. Bude záležať aj na tom, ako ja budem hrať v prípade, že nejakú šancu dostanem. Tréner vie, že kedykoľvek ma bude potrebovať, som pripravený,“ dodal Čech.

V úlohe dvojky sa pri zápasoch necíti príliš dobre. „Je to veľký rozdiel, pretože z lavičky človek nič neovplyvní. Je to pre mňa nové ako všetko ostatné. Nemám rád zápasy, ktoré nemôžem ovplyvniť. Nebolo to pre mňa príjemné, keď som bol zranený a mohol spoluhráčom len držať palce,“ povedal gólman so 107 štartmi za reprezentáciu.

Špekulácie o prestupe do Paris St. Germain či iného klubu nekomentoval. Vie si však predstaviť, že by si nové angažmán dohodol ešte v pondelok z Prahy. „Nad tým som nerozmýšľal, ale asi to možné je. Dnes je posledný prestupový deň a všetci sú niekde inde v národných tímoch a veľa prestupov sa podľa mňa aj urobí. Aby som povedal pravdu, s ničím nepočítam, ale zase nemôžem nič vylúčiť,“ vyhlásil Čech.

„Trebárs príde počas dňa taká ponuka, ktorá sa nedá odmietnuť. Zatiaľ neviem, ako vyzerá. Bude záležať na postoji klubu, akým spôsobom by prípadnú ponuku riešil, alebo nie. Tá ponuka by musela byť výhodná pre všetkých. Je v tom rodina aj klub, ale rozhodnutie bude vždy na mne. Futbal bude pri rozhodovaní na prvom mieste,“ doplnil plzeňský rodák.

Tréner národného mužstva Pavel Vrba už skôr odkázal, že Čech bez ohľadu na svoju pozíciu v Chelsea zostáva jednotkou reprezentácie na prípravu s USA (3. septembra) a úvodný zápas európskej kvalifikácie s Holandskom (9. septembra).

„Povedal som trénerovi, že ak chce povolávať iba hráčov, ktorí hrajú, má na to právo. Odkázal mi, nech na podobné úvahy zabudnem. Chce, aby som tu v tíme bol a hral. Pre mňa je to smerodajné, a preto som tu ,“ upozornil skúsený brankár.

Z malej zápasovej praxe obavy nemá. „Odchytal som veľa zápasov v príprave a navyše trénujem každý deň. Keby som sa trebárs zranil, mal natiahnutý sval a dva týždne nemohol trénovať, tak by to bolo horšie. Takto by to nemal byť problém,“ uistil Čech.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #Chelsea FC