Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španieli omladzujú káder. Del Bosque povolal štvoricu nováčikov

Španielsko po debakli na futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii omladzuje káder svojej reprezentácie: šestica hráčov možno bude v septembrovom asociačnom termíne debutovať, pričom štyria z nich sa premiérovo dostali do nominácie.

29.08.2014 14:18
Raúl García Foto: ,
Raúl García z Atlética Madrid, jeden z potenciálnych debutantov v reprezentačnom drese Španielska.
debata

Kouč Vicente del Bosque povolal na prípravný duel 4. septembra vo Francúzsku a vstup do kvalifikácie ME 2016 proti Macedónsku (8. septembra vo Valencii) aj stredopoliara Raúla Garcíu (Atlético Madrid), útočníka Paca Alcácera (Valencia), obrancu Mikela San Josého (Athletic Bilbao) a brankára Kika Casillu (Espanyol Barcelona). Toto kvarteto zatiaľ nemá na konte štart v najcennejšom drese rovnako ako krajný zadák Daniel Carvajal (Real Madrid) a štítový záložník Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), ktorí však už boli v kádri. Čerstvou krvou z novej generácie je aj stopér Marc Bartra (FC Barcelona).

V kádri figuruje aj zakončovateľ Diego Costa, hoci mal na začiatku svojho pôsobenia v londýnskej Chelsea zdravotné problémy. Kouč Španielov ich označil iba za pomliaždenie.

Zo známych mien chýbajú napríklad brankár Pepe Reina, stredopoliar Juan Mata či útočník Fernando Torres, pripomenul web Marca. Kariéry v najcennejšom drese po nevydarených MS ukončili dlhoročné opory Xavi Hernández, David Villa a čerstvo aj Xabi Alonso. Pre zranenie kolena je dlhodobo mimo Javi Martínez, indispozícia sužuje aj Gerarda Piquého.

„Toto je káder pre prítomnosť, ale zároveň poskladaný už s vyhliadkou na budúcnosť. Vzhľadom na nedávne dianie je to zoznam s mimoriadnou dôležitosťou. Prichádza totiž po našom chabom vystúpení na MS a my už musíme hľadieť vopred,“ povedal Del Bosque a dodal: „Máme pred sebou dva náročné zápasy. Najprv Francúzsko a potom chceme správnou nohou vstúpiť do kvalifikácie.“

„La Furia Roja“ napriek šokujúcej rozlúčke s juhoamerickým šampionátom už v základnej skupine je jasným favoritom C-skupiny kvalifikácie najbližších ME, v ktorej sa nachádzajú aj Slováci. Španieli sú majstrami Európy 2008 a 2012, takže sa budú usilovať o čistý hetrik.

Nominácia španielskej futbalovej reprezentácie na prípravný zápas vo Francúzsku (4. septembra) a stretnutie C-skupiny kvalifikácie ME 2016 proti Macedónsku:

Brankári: Iker Casillas (Real Madrid), David De Gea (Manchester United / Angl.), Kiko Casilla (Espanyol Barcelona)
Obrancovia: Sergio Ramos (Real Madrid), Daniel Carvajal (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid), Mikel San José (Athletic Bilbao), Raúl Albiol (SSC Neapol / Tal.), Marc Bartra (FC Barcelona), Jordi Alba (FC Barcelona), César Azpilicueta (FC Chelsea / Angl.)
Stredopoliari: Sergio Busquets (FC Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal Londýn / Angl.), Cesc Fábregas (FC Chelsea / Angl.), Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Pedro Rodríguez (FC Barcelona), Isco (Real Madrid), David Silva (Manchester City / Angl.), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Koke (Atlético Madrid)
Útočníci: Raúl García (Atlético Madrid), Diego Costa (FC Chelsea / Angl.), Paco Alcácer (FC Valencia)

debata chyba
Viac na túto tému: #španielska futbalová reprezentácia