Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Platini sa rozhodol, že nevyzve Blattera vo voľbách prezidenta FIFA

Michel Platini sa rozhodol - nebude kandidovať v budúcoročných voľbách prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

28.08.2014 11:06
Michel Platini Foto: ,
Michel Platini.
debata

Zatiaľ je informácia neoficiálna, vypustil ju prezident Islandskej futbalovej asociácie Geir Thorsteinsson. Platini to vraj povedal na stretnutí za zatvorenými dverami. „Prijali sme to pokojne. Myslím si, že je to logické rozhodnutie,“ uviedol Islanďan.

S lídrom Európskej futbalovej únie (UEFA) Platinim sa počítalo ako s nástupcom doterajšieho prezidenta FIFA Seppa Blattera. Francúz však rozhodnutie dlho odkladal, napokon malo padnúť po majstrovstvách sveta v Brazílii. Sedemdesiatosem­ročný Blatter medzitým vzal späť slovo dané po voľbách v roku 2011 a viackrát vyhlásil, že sa mieni uchádzať o ďalší, už piaty štvorročný mandát.

Pred MS 2014 Platini deklaroval, že nepodporí Blatterovi kandidatúru a predstavitelia UEFA dali na rokovaniach v Sao Paule Švajčiarovi jasne najavo, že si neželajú jeho pokračovanie vo funkcii. Člen exekutívy UEFA a prezident Kráľovského holandského futbalového zväzu Michael van Praag ho dokonca otvorene vyzval, aby sa viac neusiloval o zvolenie do funkcie, pretože počas jeho úradovania klesla reputácia FIFA.

Voľby sa uskutočnia budúci rok v máji, zatiaľ jediným oficiálnym kandidátom je iný Francúz Jérome Champagne.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Michel Platini #Sepp Blatter #Medzinárodná futbalová federácia FIFA