Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Celebrity sa búria: Dajte ženám prírodnú trávu

V zákulisí ženského futbalu sa rozprúdila vášnivá debata o majstrovstvách sveta 2015 v Kanade, do ktorej sa zapojil aj slávny hollywoodsky herec Tom Hanks.

27.08.2014 12:02
Kevin Durant Foto: ,
Kevin Durant.
debata

Nie len hráčky z americkej reprezentácie ostro protestujú proti zámeru Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a organizátorov absolvovať turnaj na umelej tráve. Získali si na svoju stranu a „Forresta Gumpa“. „Môj názor: majstrovstvá sveta žien, to je najlepší futbal za celý rok. Hej, FIFA, zaslúžia si prírodnú trávu. Dajte tam hlinu. Hanx,“ odkázal herec na sociálnej sieti Twitter.

Pre odporcov umelého povrchu je to najmä otázka zdravia hráčok, ale do hry vstupuje aj rovnosť pohlaví. „Muži by nikdy nehrali majstrovstvá sveta na umeline, prečo na nej majú hrať ženy? Je to turnaj tej istej úrovne. Najvýznamnejšie podujatie. Prečo by sme mali hrať na niečom neživom?“ pýta sa útočníčka reprezentácie USA Sydney Lerouxová.

Futbalistky z viacerých krajín sa spojili a podpísali oficiálnu sťažnosť adresovanú FIFA a Kanadskej futbalovej asociácii. V prípade negatívnej odpovede sú odhodlané vydať sa súdnou cestou. Budú apelovať na kanadské zákony o zákaze diskriminácie.

Tom Hanks nie je jediná celebrita, ktorú si futbalistky získali na svoju stranu. Sympatie vyjadrili aj hviezdy basketbalovej NBA Kobe Bryant a Kevin Durant.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Hanks #Kevin Durant #Kobe Bryant #MS 2015 žien