Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atlético získalo po 29 rokoch španielsky Superpohár

Futbalisti Atlética Madrid získali po 29 rokoch druhýkrát v histórii španielsky Superpohár a oslavujú svoju prvú trofej v novej sezóne.

23.08.2014 08:20 , aktualizované: 09:21
Atlético Madrid, Superpohár, radosť, trofej Foto: ,
Futbalisti Atlética Madrid s víťaznou trofejou.
debata

Úradujúci majster zdolal v domácej odvete víťaza Španielskeho pohára Real Madrid 1:0, keď jediný gól strelil už v druhej minúte Mario Mandžukič. Prvý duel sa skončil remízou 1:1.

Mandžukič sa dočkal svojho prvého súťažného gólu za Atlético po letnom príchode z Bayernu Mníchov. Chorvátsky útočník v druhej minúte prešiel stredom obrany Realu a presnou strelou k žrdi prekonal Casillasa.

Hosťujúci tréner Ancelotti poslal do druhého polčasu kanoniera Ronalda, ktorý v úvodnom dueli utrpel ľahké zranenie, k vyrovnanu to už ale neviedlo. Záverečný nápor zabrzdil svojím vylúčením Modrič a „Biely balet“ tak po víťazstve v európskom Superpohári na druhú trofej v novej sezóne nedosiahol.

„Víťazstvo v tomto prestížnom zápase nám dodá veľa energie, aby sme sa vedeli v nastávajúcej sezóne dobre skoncentrovať na ciele, ktoré sme si vytýčili,“ povedal tréner Atlética Madrid Diego Simeone. „Stratili sme kontrolu nad zápasom tým, že sme nakopávali príliš veľa dlhých lôpt dopredu a bez potrebného množstva prihrávok si nevytvárali pozície na zakončenie. Druhý polčas bol ešte komplikovanejší z našej strany, dali sme Atléticu viacero možností poistiť náskok,“ komentoval tréner Realu Carlo Ancelotti.

Práve Atlético a Real sa stretli aj vo finále ostatnej edície Ligy majstrov a na lisabonskom štadióne Estadio da Luz sa 24. mája zrodilo víťazstvo Realu 4:1 po predĺžení.

Španielsky superpohár – odveta:

Atlético Madrid – Real Madrid 1:0 (1:0) – prvý zápas 1:1, trofej získalo Atlético
Gól: 2. Mandžukič, ČK: 90.+ Modrič (Real Madrid), 53 800 divákov

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Real Madrid #atlético madrid