Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suárez debutoval za Barcelonu, v príprave odohral štvrťhodinu

Útočník Luis Suárez má za sebou víťazný debut v Barcelone. Uruguajský futbalista po zmiernení disciplinárneho trestu v pondelkovej príprave s mexickým Leónom (6:0) odohral záverečnú štvrťhodinu.

19.08.2014 11:58 , aktualizované: 13:41
Luis Suárez Foto: ,
Luis Suárez.
debata

Suáreza, ktorý za uhryznutie Taliana Giorgia Chielliniho na letných majstrovstvách sveta dostal štvormesačný dištanc, vo štvrtok čiastočne omilostila športová arbitráž CAS. Tá síce ponechala dĺžku trestu v platnosti, ale dovolila letnej posile z Liverpoolu s barcelonským tímom aspoň trénovať a hrať prípravné zápasy.

Pred výkopom duelu o Trofej Joana Gampera sa najlepší strelec minulej sezóny anglickej ligy tiež prvýkrát predstavil fanúšikom na štadióne Nou Camp, pretože predtým mal akékoľvek verejné prezentácie či autogramiády zakázané. Publikum privítalo akvizíciu za 75 miliónov libier veľkým aplauzom. „Bol to pamätný deň, ďakujem vám všetkým za vašu lásku,“ napísal Suárez na svojom twitteri.

Letná posila zo Sevilly Ivan Rakitič verí, že uruguajský reprezentant bude pre mužstvo veľkým prínosom. „Pre nás je veľmi dôležité, že ho máme v šatni, môžeme s ním pracovať a spoznať ho,“ povedal chorvátsky stredopoliar novinárom. „Všetci poznáme jeho kvality, tu nie je veľmi o čom hovoriť. Len musíme počkať, až bude s nami môcť byť na ihrisku,“ dodal Rakitič.

Dvadsaťsedemročnému Suárezovi vyprší trest 25. októbra a svoju súťažnú premiéru by si mohol odbiť o deň neskôr hneď v ligovom šlágri proti Realu Madrid. Predtým príde o úvodných 11 súťažných duelov Barcelony v novej sezóne.

„Vzal som na vedomie, že mám dva mesiace, aby som sa pripravil, a očakávam, že budem trénerovi k dispozícii na zápas proti Madridu,“ povedal na utorňajšej tlačovej konferencii Suárez. Z trestu sa vraj poučil a ďalšieho súpera nepohryzie. „Uisťujem všetkých fanúšikov, že sa nemusia báť, pretože už to nikdy neurobím,“ dodal bývalý hráč Nacionalu, Groningenu či Ajaxu.

Vedenie Barcelony tiež oficiálne zverejnilo, že za Suáreza zaplatilo Liverpoolu 81 miliónov eur. To je asi o desať miliónov eur menej, než sa očakávalo. Aj tak by mal uruguajský kanonier zostať tretím najdrahším futbalistom sveta za hviezdami Realu Madrid Garethom Baleom a Cristianom Ronaldom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Suaréz #fc barcelona