Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Seychely nepustili na svoje územie súpera v kvalifikácii APN

Seychely obetovali úspech v kvalifikácii na futbalový Africký pohár národov 2015 zdraviu svojho obyvateľstva.

01.08.2014 10:03
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Úrady ostrovného štátu v Indickom oceáne nedovolili vstúpiť do krajiny výprave zo Sierra Leone, kde sa šíri smrteľný vírus ebola. Futbalisti zo Seychel 19. júla podľahli v prvom zápase druhého kola kvalifikácie na pôde súpera 0:2, odveta sa mala hrať v sobotu vo Victorii. Tím zo Sierra Leone mal odletieť do dejiska vo štvrtok z Nairobi, ale kenský imigračný úrad dostal z cieľa cesty inštrukcie, aby futbalistov a realizačný tím nepustili na palubu lietadla.

V západoafrických štátoch si ebola vyžiadala už viac ako 700 obetí na životoch, epicentrá výskytu sú v Sierra Leone, Guinei a Libérii. Jedného mŕtveho hlási Nigéria. Sierraleonský prezident Ernest Bai Koroma v stredu večer vyhlásil v krajine stav ohrozenia a oznámil, že zdravotníkom budú pri zvládaní krízy pomáhať policajti a vojaci. Orgány v Sierre Leone uvaľujú karanténu na domácnosti s nakazenými osobami a snažia sa vypátrať ľudí, ktorí mohli s nakazenými prísť do styku.

Ebola je jedným z najobávanejších vírusových ochorení na svete, keďže sa prakticky nedá liečiť a neexistuje proti nej účinná očkovacia látka. Prejavuje sa zvracaním a hnačkou ako aj vnútorným a vonkajším krvácaním. Úmrtnosť môže dosahovať až 90 percent, v prípade terajšej epidémie je však zhruba 60-percentná.

Africká futbalová konfederácia akceptovala odstúpenie Seychel z kvalifikácie, ale ešte chce preskúmať skutočné dôvody. Podľa BBC postupovala Seychelská futbalová federácia na podnet ministerstva zdravotníctva.

debata chyba
Viac na túto tému: #Seychely #ebola #APN