Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gerrard: Uplynulé tri mesiace boli najhoršie v mojom živote

Skúsený futbalista Liverpoolu Steven Gerrard opísal ostatné tri mesiace ako najhoršie obdobie svojho života. Na konci minulej sezóny mu tesne unikol majstrovský titul, potom znovu v úlohe kapitána s Anglickom na majstrovstvách sveta nepostúpil zo základnej skupiny a ukončil reprezentačnú kariéru.

30.07.2014 14:15
Steven Gerrard Foto:
Steven Gerrard v drese FC Liverpool.
debata

„Pravdepodobne to boli najhoršie tri mesiace môjho života. Inak to naozaj zhodnotiť nejde,“ povedal Gerrard novinárom na turné v Spojených štátoch amerických.

Tridsaťštyriročný stredopoliar bol dlho jedným z hlavných ťahúňov Liverpoolu na ceste za prvým anglickým titulom od roku 1990. V dôležitom zápase s Chelsea (0:2) sa však po pokĺznutí podpísal pod vedúci gól Dembu Ba. „Reds“ nakoniec skončili druhí za Manchestrom City.

„Bolo to kruté, pretože som vlastne neurobil chybu. Neutiekol mi protihráč pri štandardke, nezahodil som penaltu ani som zle neprihral,“ spomínal Gerrard. „Každý človek na tejto planéte niekedy v živote potkne, či už je to na schodoch, na podlahe alebo kdekoľvek inde. Mne sa to stalo na ihrisku v naozaj zlej chvíli,“ pridal odchovanec Liverpoolu, ktorý nikdy nehral za iný tím.

Chuť si nenapravil ani na svetovom šampionáte v Brazílii, kde Anglicko prehralo s Talianskom aj s Uruguajom, remizovalo s Kostarikou a prvýkrát od roku 1958 nepostúpilo do vyraďovacej fázy. „Dúfal som, že na MS všetko pôjde dobre a pomôže mi to po ťažkom konci klubovej sezóny. Ale to sa nepodarilo,“ ľutoval skúsený stredopoliar.

Verí, že mu dve veľké sklamania pomôžu v nasledujúcom ročníku, v ktorom Liverpool po dlhšej pauze čaká aj Liga majstrov. „Bol som v krátkom časovom slede dvakrát neuveriteľne dole, takže nová sezóna pre mňa bude dobrým testom. Myslím si, že aj potom, čo sa stalo, môžem nabrať dobrú formu,“ dodal Gerrard.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Steven Gerrard