Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Carlos Dunga bude trénerom Brazílie

Brazília už čoskoro oznámi meno nového trénera futbalovej reprezentácie, správy v médiách naznačujú, že Carlos Dunga sa vráti ku kormidlu národného tímu "kanárikov".

21.07.2014 19:42
Carlos Dunga Foto: ,
Carlos Dunga.
debata

Nástupca Luiza Felipeho Scolariho, ktorý rezignoval po nevydarenom závere a konečnom 4. mieste na majstrovstvách sveta v domácom prostredí, by mal byť známy už v utorok. Brazílska futbalová konfederácia (CBF) zatiaľ odmietla potvrdiť angažovanie Dungu. Jeho fotografia sa objavila na prvej strane športovej rubriky denníka O Globo vychádzajúcom v Riu de Janeiro s titulkom:

„Nová éra – Dungov návrat.“ Noviny v Sao Paule tiež priniesli správu o očakávanom vymenovaní staronového kouča: „CBF zajtra potvrdí Dungu“.

Návrat Dungu sa spája s Gilmarom Rinaldim, ktorý je namiesto Carlosa Alberta Parreiru novým technickým riaditeľom. Až do nástupu Rinaldiho bol favoritom na post kouča Adenor Leonardo Bacchi prezývaný Tite, kormidelník brazílskeho klubu Corinthians.

Dunga, vlastným menom Carlos Caetano Bledorn Verri, viedol brazílsku reprezentáciu už v rokoch 2006 až 2010, počas ktorých s ňou triumfoval na Copa América aj Pohári konfederácií FIFA. Kapitán majstrov sveta z roku 1994 skončil po štvrťfinálovej prehre s Holandskom (1:2) na šampionáte v JAR 2010.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #MS 2014 vo futbale #Carlos Dunga