Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švento nebral peniaze do úvahy. Ide do Kolína

Slovenský futbalista Dušan Švento si zahrá v nemeckej bundeslige. Po piatich rokoch opúšťa Red Bull Salzburg, s ktorým získal tri tituly (predtým dva v Slavii Praha).

13.05.2014 11:00
Dušan Švento Foto: ,
Dušan Švento.
debata

Stane sa posilou 1. FC Kolín, ktorý bude v novom ročníku nováčikom najvyššej súťaže. Klub s veľkou tradíciou a zázemím vyhral so šesťbodovým náskokom druhú bundesligu. Rodák z Ružomberka sa včera podrobil operácii kolena.

„Dávam sa zdravotne dokopy, konečne mám na to čas. Práve mi vybrali po siedmich rokoch skrutku z kolena,“ uviedol.

Ako sa rodil váš prestup do Kolína?
Bol som mesiac v kontakte s predstaviteľmi klubu, napokon som spravil jasné rozhodnutie, dohodli sme sa na dvojročnej zmluve. Tento krok som chcel urobiť už dávnejšie, ale, žiaľ, nepodarilo sa to. V Salzburgu som bol dlho, postupne som strácal motiváciu a mal som ešte zmluvu na dva roky. Teraz si zahrám v jednej z najsilnejších líg, ak nie vôbec v najsilnejšej. Je to veľká výzva, veľmi sa teším.

Kolín bude nováčikom súťaže, Salzburg čaká Liga majstrov. Nezavážil tento fakt?
V nemeckej bundeslige je každý zápas ako súboj v Lige majstrov. V Kolíne vládne skvelá futbalová atmosféra, cítiť ju na každom kroku, každý zápas je vypredaný. Rozhodol som sa aj kvôli novému životu. Salzburg mi už pripadal nudný, potreboval som zmenu. Čoskoro budem mať 29 rokov a keby som teraz neprestúpil, už by to bolo neskôr ťažšie.

Boli ste sa pozrieť v novom klube?
Sledoval som aj jeden zápas, hovoril so športovým riaditeľom i trénerom, prejavili o mňa veľký záujem. Mal by som hrávať na mojom poste, naľavo vpredu. Očakávam, že budeme bojovať o záchranu, ale pre mňa je to posun v kariére, nová skúsenosť. Som presvedčený, že mám pred sebou najlepšiu sezónu v kariére.

Budete mať v Kolíne lepšiu zmluvu ako v Salzburgu?
Som spokojný, hoci nebudem mať také podmienky ako doteraz. Chcel som využiť túto šancu, zažiť nový život v Kolíne, získať novú skúsenosť i motiváciu. To ma bude napĺňať. O peniaze absolútne nešlo. Dal som pred nimi prednosť futbalovej kariére.

Čo vás čaká najbližšie?
Niekoľko dní zostanem v Salzburgu, budem sa venovať rehabilitácii. Čaká ma vybavovanie potrebných vecí pred sťahovaním. A musím sa tiež rozlúčiť s mnohými priateľmi, čo nebude po piatich rokoch jednoduché. Prežil som v Salzburgu krásne obdobie. V Kolíne sa mám hlásiť 1. júla, predtým ma čaká dovolenka, na ktorú sa už teším.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Švento