Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nečakajte krv a slzy, upokojuje Platini. City a PSG zatiaľ z Európy nevylúčia

Prezident UEFA Michel Platini uistil, že pre nedodržiavanie podmienok finančného fair play nevyradia z budúcej sezóny európskych pohárov žiadne kluby.

24.04.2014 14:52
Zlatan Ibrahimovič, Eden Hazard Foto: ,
Najväčšia hviezda Paríža St. Germain Zlatan Ibrahimovič (vľavo) v súboji so stredopoliarom Chelsea Edenom Hazardom.
debata

Šéf európskej futbalovej únie však v rozhovore pre denník Le Parisien uviedol, že niektoré tímy čakajú tvrdé tresty.

Politika finančného fair play, ktoré má zabrániť tomu, aby kluby míňali viac, ako zarábajú, vstúpi do platnosti v budúcom ročníku. UEFA vo februári uviedla, že preveruje účtovníctvo 76 klubov, ktoré hrali Európsku ligu a Ligu majstrov. Maximálny trest za porušenie finančných pravidiel je vylúčenie z pohárových súťaží, k tomuto kroku však ešte nepristúpia.

„Prvé rozhodnutie zverejníme začiatkom mája. Ale ak očakávate krv a slzy, budete sklamaní. Nastanú však tvrdé opatrenia,“ povedal Platini v rozhovore.

UEFA sa snaží s nedisciplino­vanými klubmi riešiť ich situáciu po dobrom už od roku 2011. Jedným z nich je aj parížsky Saint-Germain štedro dotovaný katarskými petrodolármi. Platini v rozhovore zapochyboval, či je v súlade s pravidlami „novátorská“ zmluva medzi PSG a Qatar Tourism Authority.

Pozornosť UEFA vraj upútal aj anglický tím Manchester City, ktorého hráči nosia na dresoch logo leteckej spoločnosti Etihad. „Nebudem hovoriť o konkrétnych kluboch. Povedzme, že ekonomický model PSG je špecifický a nezvyčajný. O niektorých otázkach musia rozhodnúť odborníci,“ dodal Platini.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #manchester city #Michel Platini #Paríž St. Germain #finančné fair play