Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stoch si zahrá vo finále pohára. Sme šťastní, vraví

Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch si zahrá vo finále Gréckeho pohára.

19.04.2014 13:03
stoch Foto: ,
Radosť Miroslava Stocha.
debata

Dvadsaťštyriročný krídelník (nar. 19. októbra 1989) bol pri vítazstve 1:0 jednou z hlavných postáv tímu PAOK Solún v domácej semifinálovej odvete proti odvekému rivalovi Olympiakosu Pireus. Po prehre v prvom dueli na súperovej pôde 1:2 mohol PAOK pri „pohárovom systéme“ po odvete oslavovať, keďže gól Stefanosa Athanasiadisa v 47. min znamenal pre solúnsky tím finálovú účasť v národnom pohári.

„Sme veľmi šťastní. PAOK nezískal žiadnu trofej dlhých 11 rokov. My sme k tomu teraz veľmi blízko, aby sme ju do Solúna opäť priniesli. Celé mesto žije futbalom a my týchto skvelých ľudí chceme odmeniť,“ uviedol M. Stoch pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency.

Šikovný stredopoliar odohral v stredu celé stretnutie. „Toto ostatné derby asi predčilo úplne všetky, ktoré som doteraz absolvoval. A to som si v Turecku tiež už niečím prešiel. Odveta s Olympiakosom bola mimoriadne vyhecovaná, čomu nasvedčovala už nálada pred zápasom. Fanúšikovia doslova šaleli, pripravili megalománske ‚pyro‘, odľahčene povedané, horel celý štadión,“ rozplýval sa „Miňo“, ktorý hral v zahraničí aj za FC Chelsea (Angl.), FC Twente (Hol.) a Fenerbahce Istanbul (Tur.).

Stoch nedohral pred viac ako dvoma týždňami na ihrisku Olympiakosu prvý semifinálový duel: v 34. min dostal červenú kartu za sotenie do súpera. „Snažil som sa bojovať a svojím výkonom teraz dokázať, že moje vylúčenie v prvom vzájomnom meraní síl nebolo spravodlivé. Pireus k nám prišiel vyslovene provokovať. O to sme šťastnejší, že sa nám poradilo zvíťaziť a prejsť ďalej.“

Fanúšikovia označili slovenského futbalistu za druhého najlepšieho hráča semifinále. „Samozrejme, že ma to teší. Ešte spokojnejší by som však bol, keby mi do siete Olympiakosu padla aspoň jedna z dvoch striel, čo som mal. Prvoradé však je, že sme sa dostali do duelu o celkové prvenstvo,“ doplnil nitriansky rodák.

Finálový súboj sa uskutoční 26. apríla v Aténach. PAOK si zmeria sily s aténskym klubom Panathinaikos, ktorý si v semifinále poradil s OFI Kréta (výsledky: 0:1 /vonku/, 3:0 po predĺžení /doma/). „Každý rok sa hrá na Olympijskom štadióne v Aténach. Preto sa nebojím, že by mali naši súperi utvorené nejaké domáce prostredie. Vstupenky do oboch táborov sú podelené 50 na 50. Navyše my mávame dobrú podporu aj na zápasoch vonku, takže určite tomu nebude inak ani vo finále. Veď môžeme prepísať históriu,“ dodal odhodlane Miroslav Stoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Stoch