Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milinkovič verí, že si zahrá za slovenskú reprezentáciu

Marko Milinkovič by mal už v krátkom čase dostať slovenské občianstvo. Potvrdil to srbský futbalista, ktorý oblieka dres Slovana Bratislava.

15.04.2014 19:20
Slovan Milinkovič Foto:
Marko Milinkovič.
debata

„Už je to len otázka niekoľkých dní. Čo viem, všetky formality sú vyriešené, čakám na definitívne potvrdenie. Do klubu už prišiel list z ministerstva, ktorý o tom informoval,“ povedal Pravde stredopoliar belasých, ktorý dnes oslavuje 26. narodeniny.

Rodák z Belehradu stále verí, že by si mohol zahrať aj v slovenskej reprezentácii. Aj napriek tomu, že mal už raz na sebe reprezentačný dres srbského áčka. V auguste 2009 nastúpil proti Južnej Afrike a jeho tím vyhral 3:1.

„Bolo to len v prípravnom zápase, striedal som v jeho závere. V súčasnosti je pre mňa motiváciou Diego Costa, futbalista Atletica Madrid, ktorý dva razy nastúpil za Brazíliu a minulý mesiac reprezentoval Španielsko. Myslím, že ani v mojom prípade to nie je stratené, dá sa to asi vybaviť. Ale, samozrejme, musí mať o mňa najmä záujem tréner slovenskej reprezentácie. Otázka stojí tak, či ma potrebuje.“

Milinkovič pôsobí na Slovensku siedmy rok, prvú polovicu slovenskej kariéry prežil v Košiciach, kde ho viedol súčasný reprezentačný tréner Ján Kozák. „Už som sa s ním v jednej debate bavil aj o otázke prípadného štartu v reprezentácii, ale nebolo úplne jasné, ako je to s predpismi FIFA, či by môj štart umožnila.“

Srbský futbalista potvrdzuje, že žiadosť o slovenské občianstvo bola nielen vec jeho futbalového záujmu.

„Slovensko už považujem za svoj druhý domov. Keď idem do Srbska a som tam týždeň, už sa teším, kedy sa zasa vrátim. Slovensko mi dalo veľa a mám mu čo splácať. Som tu veľmi spokojný, s manželkou sme sa rozprávali aj o tom, že by sme tu možno zostali žiť. Na budúci mesiac sa naša rodina rozrastie, čakáme prvé dieťa,“ prezradil Marko Milinkovič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Milinkovič