Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Stanley cup je v Banskej Bystrici, Handzuš ho opäť dvíha nad hlavu

Hokejový Stanleyho pohár je už na Slovensku. Do Banskej Bystrice za Michalom Handzušom ho priviezol z Prahy vrtuľník, ktorý o 14.30 h pristál pred pamätníkom Slovenského národného povstania.

08.08.2013 15:54
Handzuš, Stanleyho pohár Foto: ,
Michal Handzuš si v Banskej Bystrici prevzal pohár.
debata

Skorší príchod oproti plánu zaskočil i samotného útočníka Chicaga Blackhawks, ktorý si trofej osobne prevzal a za pomoci najbližšieho priateľa Jaroslava Majzela ho zdvihol prvýkrát pod Urpínom nad hlavu. V Banskej Bystrici slávna trofej ešte nebola.

„Chceli sme utajiť príchod Stanleyho pohár, pretože sme sa báli, či to zvládneme organizačne, ak by o tom ľudia vedeli. Chceli sme, aby pohári prišiel v pokoji. Najväčšie oslavy nás čakajú na námestí. Nevadí mi, že prvé stretnutie s pohárom bolo komornejšie. Bol to super pocit dvihnúť pohár nad hlavu. Je to magnet. Mal som obavy, ako ho zdvihnem. Môžem ho zdvihnúť s pomocou najbližších. Som rád, že ho môžem mať v Banskej Bystrici nad hlavou. Koľkokrát bude pri mne, toľkokrát ho budem chcieť zdvihnúť. Budem si musieť pozor, aby som to neprehnal,“ uviedol Michal Handzuš, ktorý si momentálne doliečuje po operácii ruku. Práve zdravotné problémy ho limitujú pri dvíhaní trofeje nad hlavu.

Banskobystričan absolvuje po stretnutí s fanúšikmi na Námestí SNP v Banskej Bystrici aj súkromnú párty. V piatok pôjde s trofejou do Rooseveltovej nemocnice za detskými pacientmi a potom ju ukáže mladým hokejistom na zimnom štadióne a na hokejbalovom ihrisku základnej školy na Golianovej ulici, ktorú navštevoval. Na tomto ihrisku sa odohrá aj hokejbalový zápas medzi žiakmi z Banskej Bystrice a Spišskej Novej Vsi.

Michal Handzušš držží Stanleyho pohár počas... Foto: SITA, Ján Viazanička
Michal Handzuš, Stanley cup Michal Handzušš držží Stanleyho pohár počas krátkeho brífingu po prílete pohára do Banskej Bystrice.

„Nie som nervózny zo samotných akcií. Obával som sa iba toho, ako a kedy pohár príde a ako to všetko zorganizujem. Teraz mám iba obavy, či budú ľudia spokojní. Je to veľký deň pre mňa i moju rodinu a chcem, aby každý z mojich najbližších dostal pomyselný kúsok Stanleyho pohára. Na každého to asi nevyjde a to je to najsmutnejšie. Bohužiaľ, inak sa nedá. Pohár mám iba 24 hodín,“ uviedol Michal Handzuš.

Pred príchodom Stanleyho pohára do Banskej Bystrice slovenský hokejový reprezentant komunikoval so spoluhráčom z Čiech Michalom Rozsívalom, ktorý si trofej vychutnával od stredy. Obaja hokejisti Chicaga spolu telefonovali. „Volali sme si dnes ráno. Popísal mi svoje pocity, hovoril mi, že je to super a mám si to s pohárom užiť. Je to však veľmi rýchle, ako šprint. Napriek tomu je to paráda a verím, že podobné pocity budem mať aj ja,“ dodal Handzuš.

debata chyba