Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra sa púšťa do obnovy štadióna, konečnu sumu ešte nepozná

Futbalový štadión v Nitre čaká modernizácia. Mesto Nitra vyčlenilo na projektovú dokumentáciu 100-tisíc eur.

30.03.2013 14:50
Nitra Foto:
Takto by raz mohol vyzerať zrekonštruovaný nitriansky štadión.
debata

Celkové náklady na rekonštrukciu zatiaľ samospráva nevie odhadnúť, no podieľať sa na nich bude štyridsiatimi percentami a 60 percent poskytne štát, resp. Slovenský futbalový zväz (SFZ). Tento spôsob financovania rekonštrukcie futbalových štadiónov v slovenských mestách zakotvuje uznesenie vlády. Nitra chce získať peniaze z predaja dubiózneho majetku. Viceprimátor Štefan Štefek odhadol, že mesto by predajom mohlo získať päť miliónov eur.

Futbalový klub spod Zobora sa zrejme nebude podieľať na investícii. „Nepredpokladám, že za súčasných pomerov by FC Nitra, a.s., mal nejaké prostriedky, ktorými by prispel do rozpočtu na túto modernizáciu,“ reagoval Štefek. Mesto pripraví projektovú dokumentáciu, odstráni staré stavby, zabezpečí zázemie pre hostí a vykurovanie hracej plochy.

„Chceme tam zmeniť aj závlahu a pokiaľ sa rozhodneme, že budeme nejakým spôsobom riešiť aj zázemie našej futbalovej akadémie, tak dnes je veľmi ťažké odhadnúť čiastku, ktorú budeme musieť investovať,“ podotkol Štefek. Prestavba tribúny pre fanúšikov hostí bude podľa neho prínosom aj z hľadiska bezpečnosti a zamedzenia možných konfliktov.

debata chyba