Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší futbalista za posledných 20 rokov? Moravčík, vyhlásil Sapara

Anketa Pravdy o najlepšieho futbalistu roka má už za sebou dvadsať ročníkov. Na pomyselnom tróne sa medzitým vystriedalo trinásť bývalých, ale aj súčasných reprezentantov. Kto z nich bol najlepší? Marek Sapara, záložník Trabzonsporu, si myslí, že to je Ľubomír Moravčík.

05.02.2013 07:00
Futbalista roka, Sapara Foto: ,
Marek Sapara si prevzal trofej za 3. miesto v ankete pre Najlepšieho futbalistu Slovenskej republiky za rok 2012.
debata (1)

“Nechcem povedať, že taký hráč sa na Slovensku už nenarodí, ale v každom prípade to bol futbalový virtuóz, ktorý bol fantastický na ihrisku, ale aj bavil ľudí na tribúnach. Ak toto všetko hráč v sebe skombinuje, pre mňa osobne to je najkrajšie,“ uviedol pre Pravda.sk tretí v hodnotení o najlepšieho futbalistu Slovenska za rok 2012.

Bronzové umiestnenie v ankete je podľa Saparu maximom, ktoré mohol dosiahnuť. “Ak sa na to pozriem realisticky, Škrtela a Hamšíka ani nie je možné poraziť,“ poznamenal hráč, ktorý sa do najlepšej desiatky slovenských futbalistov vrátil až po štyroch rokoch.

“Samozrejme, že sa teším a priznám sa, že to tretie miesto ma nenapadlo ani vo sne. Je to pre mňa záväzok do budúcnosti, aby som na ihrisku predvádzal čo najlepšie výkony,“ dodal Sapara.

Marek Sapara (31. júl 1982, Košice) je slovenský futbalový reprezentant, v súčasnosti hráč Trabzonsporu.

Je odchovancom košického futbalového klubu MFK. V drese Košíc hral do roku 2002. Neskôr prestúpil do Ružomberka, kde získal ligový titul v roku 2006. Po tomto úspechu odišiel do nórskeho Rosenborgu. V jeho drese vyhral dvakrát ligu a hral aj v Lige majstrov.[1] Nórsky klub ho potom predal do tureckého Ankaragücü.

Od roku 2011 je hráčom Trabzonsporu, jarnú časť sezóny 2011/2012 strávil na hosťovaní v Gaziantepspore. Je ženatý od 13. júna 2008.

1 debata chyba