Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O rok to už nebude iba súboj Hamšík vs. Škrtel, veští obranca Liverpoolu

Budúci rok už súboj o titul pre najlepšieho futbalistu roka nemusí byť iba o Škrtelovi a Hamšíkovi. Myslí si to čerstvý laureát ocenenia Martin Škrtel.

05.02.2013 00:26
FUTBAL: Futbalista roka 2012 Foto:
Martin Škrtel získal aj Cenu fanúšikov.
debata

„Budem najradšej, ak vyhrám opäť ja. Úprimne si však myslím, že sa dovtedy na scéne zjaví nová tvár,“ povedal priamo po prebratí ocenenia obranca FC Liverpool.

Ten tiež priznal, že s pribúdajúcimi rokmi bude obhajoba prvenstva čoraz ťažšia. Mladí futbalisti sú podľa neho stále lepší a drzejší. „Nie je ľahké s nimi držať krok. Majú to všetko vo svojich rukách,“ poznamenal.

V pondelok však v počte prvenstiev prekonal skvelého obrancu 90-tych rokov Dušana Tittela. „Dúfam, že sa na mňa teraz nehnevá,“ povedal na adresu bývalého stopéra Slovana Bratislava. "Som šťastný, že som to práve ja, kto prvý túto anketu vyhral štyrikrát,“ dodal.

Z toho až trikrát nechal v ankete za sebou špílmachra SSC Neapol Mareka Hamšíka. „My obrancovia to nemáme v podobných hlasovaniach ľahké. Aj tentoraz bola konkurencia veľká, veď Marek Hamšík patrí k najlepším hráčom talianskej ligy,“ pochválil kolegu z reprezentácie.

A pri ktorom víťazstve si Škrtel najviac veril? „Asi pri tom prvom, moje výkony v Petrohrade boli v tom čase asi najvýraznejšie. Ale ak mám byť úprimný, tak sa priznám, že v kútiku duše som dúfal, že by sa mi to mohlo podariť aj tentoraz“ skonštatoval.

Škrtel si z Trnavy odviezol aj cenu od fanúšikov. Aj tí si ho totiž zvolili za najlepšieho spomedzi slovenských futbalistov. Dvadsaťosemročný hráč tvrdí, že obe trofeje si váži rovnako.

“Hlas od trénerov a novinárov by mal byť viac odborný, na druhej strane, ten futbal predsa hráme pre ľudí,“ dodal Škrtel, ktorý je obľúbený aj medzi fanúšikmi Liverpoolu. V uplynulom roku si ho zvolili za najlepšieho spomedzi hráčov “The Reds“.

debata chyba