Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liga majstrov v Bratislave. Kvalita je na našej strane, tvrdí tréner Slov-maticu

Futsalová "Liga majstrov" na budúci týždeň premiérovo zavíta do hlavného mesta Slovenska. Zásluhou úradujúceho majstra Slov-maticu FOFO Bratislava sa v termíne 27.-30. septembra uskutoční v ŠH Pasienky turnaj 1. skupiny súťaže s názvom UEFA Futsal Cup, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov.

24.09.2010 13:34
Futsal Cup, Slov-matic, Frič Foto:
Futsalisti Slov-maticu počas tlačovej konferencie pred Ligou majstrov.
debata

Súpermi Slov-maticu budú postupne slovinský šampión Oplast Kobarid (pondelok 27. septembra), macedónsky majster a úspešný kvalifikant z predkola Železarec Skopje (utorok 28. septembra). Po dni voľna vo štvrtok 30. septembra čaká na zverencov trénera Jána Janíka tretí a najťažší oriešok – favorizovaný portugalský tím Sporting Lisabon. Do elitnej fázy, v ktorej už Slov-matic dvakrát účinkoval (2007, 2008), postúpia dva najlepšie tímy.

O ambíciách viac prezradil kormidelník Ján Janík: „Máme za sebou deväť týždňov prípravy, počas ktorej sme absolvovali sústredenie v Púchove a kvalitný turnaj v Tepliciach, kde nás preverili súperi európskej špičky. Verím, že sme dobre pripravení na Ligu majstrov. Skupina nie je ľahká. Žreb nám postavil do cesty jedného zo spolufavoritov celej súťaže Sporting Lisabon, ktorý je portugalským majstrom a má najvyššie ambície. Vidím to tak, že naším najvážnejším súperom v boji o 2. miesto bude slovinský Kobarid, s ktorým hráme hneď prvý a podľa môjho názoru najdôležitejší zápas. Kvalita a skúsenosti sú na našej strane, hráčov však musíme psychicky pripraviť, aby neboli premotivovaní. Cieľom je jednoznačne postup do Elite round,“ povedal šéf realizačného tímu Slov-maticu, ktorého teší lepšiaci sa zdravotný stav ťahúňa Vojtecha Váradyho: „Pomaly sa doliečuje a naskočil už aj do zápasového diania. Zatiaľ to u neho nie je na celý zápas, ale nechávame si ho v rezerve. Mohol by byť naším žolíkom,“ dodal Janík.

„Oranjes“, ako znie prezývka Slov-maticu, sa na náročnú medzinárodnú konfrontáciu naladili vysokým ligovým víťazstvom 9:1 nad FTVŠ UK Bratislava. V kádri 6-násobného majstra krajiny figuruje dvojica českých reprezentantov Zdeněk Sláma, David Frič, ktorí patria k oporám mužstva rovnako ako brankár Mário Gašparovič a kanonier Peter Haľko. Hráči cítia, že vrchol aktuálnej sezóny sa nezadržateľne blíži: „Nálada v mužstve je výborná, všetci sa tešíme na futsalový sviatok. Verím, že sme dobre pripravení. Dôležité bude zvládnuť prvý zápas s Kobaridom,“ vyhlásil kapitán mužstva Ladislav Mikita.

Doplnil ho brankár Mário Gašparovič: „Určite chceme postúpiť. Hráme doma a verím, že príde čo najviac fanúšikov futsalu, ktorých nechceme sklamať. Bude síce na nás vyvíjaný väčší tlak ako keď hráme vonku, ale s tým sa musíme vyrovnať.“ Skúsený gólman na margo palubovky v ŠH na Pasienkoch, ktorá nie je domovským „stánkom“ Slov-maticu, poznamenal: „Podmienky budú pre všetkých rovnaké. Možno sa podlaha na Pasienkoch trocha viac šmýka, ale mne to vyhovuje.“

Na bratislavskom turnaj 1. skupiny sa v úlohe arbitrov budú striedať štyria muži – Dragan Skakič (Bosna a Hercegovina), Abdallah Benazzi (Holandsko), Tommi Groenman (Fínsko) a Aleksandras Sliva (Litva). Delegátom UEFA je Sergij Lysenčuk z Ukrajiny, pozorovateľom rozhodcov Evžen Amler z Českej republiky.

Káder Slov-maticu FOFO Bratislava:

brankári: Mário Gašparovič, Peter Brndiar, Vladimír Poluch
hráči do poľa: Dušan Rafaj, Zdeněk Sláma, Tomáš Bagin, Attila Fehérvári, David Frič, Ladislav Mikita, Peter Haľko, Vojtech Várady, Martin Rejžek, Igor Nagy, Gabriel Bartošek, Anton Brunovský, Daniel Mikletič

Program 1. skupiny:

pondelok 27. septembra: 17.30 Sporting Lisabon – Železarec Skopje, 20.00 Slov-matic FOFO Bratislava – Oplast Kobarid
utorok 28. septembra: 17.30 Oplast Kobarid – Sporting Lisabon, 20.00 Slov-matic FOFO Bratislava – Železarec Skopje
streda 29. septembra: voľný deň
štvrtok 30. septembra: 17.30 Sporting Lisabon – Slov-matic FOFO Bratislava, 20.00 Železarec Skopje – Oplast Kobarid

debata chyba