Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tomáš Kóňa na ročné hosťovanie do FC Nitra, Tujvel odchádza

Vedeniu slovenského corgoňligového futbalového klubu FC Nitra sa podarilo dotiahnuť príchod stredopoliara Tomáša Kóňu zo Sparty Praha.

13.07.2009 14:22
Tomáš Kóňa Foto:
Tomáš Kóňa
debata

„Ide o ročné hosťovanie. Získanie Tomáša bolo našou prioritou odvtedy, ako sa do nášho tímu vrátil tréner Ivan Galád. Celé sa to vyvíjalo postupne, v priebehu dvoch – troch týždňov. Intenzívne sme začali pracovať na príchode Tomáša Kóňu po odchode Miroslava Barčíka,“ povedal v pondelok športový manažér klubu spod Zobora Ivan Ondruška.

Šikovnému záložníkovi Tomášovi Kóňovi sa koncom júna skončilo polročné hosťovanie v Artmedii Petržalka. Dvadsaťpäťročný bývalý mládežnícky reprezentant sa mal vrátiť späť do Sparty Praha, s ktorou má platný kontrakt do konca sezóny 2009/2010, no napokon zakotvil v klube, ktorého je odchovancom. Okrem Nitry sa o jeho služby zaujímal aj nováčik najvyššej slovenskej súťaže FK Senica a český gambrinusligový tím SK Dynamo České Budějovice.

Opačným smerom ako Kóňa putuje brankár Tomáš Tujvel. Dvadsaťpäťročný gólman sa v pondelok dopoludnia podrobil lekárskym vyšetreniam v maďarskom prvoligovom klube FC Székesfehérvár a ak dopadnú úspešne, podpíše trojročný kontrakt. „Počas letnej prípravy sme mali v kádri štyroch gólmanov, okrem Tujvela aj Hrošša, Kopeckého a Chudého. Keďže Tomáš dostal ako prvý ponuku, umožnili sme mu odísť. Kluby sú už na prestupe dohodnuté, všetko teraz závisí od výsledkov testov. Ak dopadnú dobre, Tomáš bude hráčom Székesfehérváru,“ dodal Ivan Ondruška.

debata chyba