Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss to na Talianov vie

Rím padol. Ako víťaz sa z večného mesta vrátil Slovan a Weiss. Zasa mu raz išla karta a vyšlo mu všetko, na čo siahol. Skoro ako vždy...

27.08.2011 08:00
Vladimír Weiss Foto:
Nadšený a dojatý Vladimír Weiss.
debata (2)

Slovanisti neboli ani v jednom z dvoch zápasov lepší ako rímsky AS, ale v oboch boli úspešnejší. To je tiež umenie. Tréner Weiss najlepšie vie, že všetko nie je také ružové, ako to zavše zvonku vyzerá. Slovenská futbalová realita je tvrdšia ako rímska obrana v opojný štvrtkový večer.

AS nie je v úvode sezóny vo svojej koži, čo belasí šikovne využili. Odrovnali najzvučnejšieho súpera, ktorý doteraz narazil vo vyraďovacích súbojoch na slovenský tím.

Weiss už raz vytiahol mužstvo do skupiny – s Artmediou si zahral v Lige majstrov. A na rozdiel od Košíc a Žiliny, ktoré sa tiež tešili z rovnakého úspechu, neurobil si v nej hanbu.

Na Talianov to jednoducho vie. Pred rokom ich odšikoval predčasne domov zo svetového šampionátu v Afrike. A teraz pokoril ich elitný klubový tím, ktorý mal jeho belasú jedenástku zhltnúť na posedenie ako malinu.

Slovan zostal v Európe zo slovenských tímov sám. Až do Vianoc ho čaká šesť príťažlivých zápasov. V rímskom futbalovom chráme si užil svoje horúce Vianoce už v predstihu.

Kontroverzný Weiss bol v samostatnej ére pri väčšine slovenských úspechov, ktoré stoja za zmienku. Pri jeho charizme, schopnosti vyžmýkať z mužstva skryté rezervy i z pekla šťastí nie je vylúčené, že ani skupina sa nemusí stať pre jeho tím konečnou.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba