Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchestru nepomohol Rooney ani náskok 3:0, postupuje Bayern

Futbalisti Manchesteru United síce vyhrali v odvete štvrťfinále Ligy majstrov nad Bayernom Mníchov 3:2, no i tak vypadli. Môže za to vyšší počet strelených gólov hráčov nemeckého tímu na pôde "červených diablov". Bavori v prvom zápase totiž vyhrali 2:1. V semifinále sa predstaví aj Olympique Lyon, ktorý prehral vo francúzskom derby na ihrisku Bordeaux 0:1, no keďže doma vyhral 3:1, na postup mu to stačilo.

07.04.2010 21:49 , aktualizované: 22:48
Arjen Robben Foto:
Hrdina Bayernu Arjen Robben.
debata

Odvety štvrťfinále Ligy majstrov:

Manchester United (Angl.) – Bayern Mníchov (Nem.) 3:2 (3:1), prvý zápas 1:2, do semifinále postúpil Bayern Mníchov

  • Góly: 7. a 41. Nani, 3. Gibson – 43. Olič, 74. Robben, ČK: 50. Rafael da Silva (Manchester United), rozhodoval: Rizzoli (Tal.), 76 212 divákov
  • Manchester: Van der Sar – Rafael da Silva, R. Ferdinand, Vidič, Evra – D. Fletcher, Carrick (80. Berbatov), Gibson (81. Giggs) – Valencia, Nani – Rooney (55. O'Shea)
  • Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber – Van Bommel, Schweinsteiger – Robben (76. Hamit Altintop), Ribéry – T. Müller (46. M. Gómez) – Olič (85. Pranjič)

Manchestru na postup nestačil ani senzačný úvod. Už v 3. min prekonal brankára Butta presnou strelou Gibson, v 7. min zvýšil na rozdiel dvoch gólov Nani. Portugalský krídelník pokračoval v skvelom predstavení, v 41. min strelil po prihrávke Valenciu svoj druhý gól a zverenci trénera Alexa Fergusona boli na najlepšej ceste za postupom. Po hrubej chybe Carricka sa však ešte do prestávky presadil útočník Bavorov Ivica Olič a keď krátko po zmene strán musel ísť predčasne pod sprchy obranca Rafael da Silva, Bayern bol na koni.

Nani nedosiahol hetrik, keď pri veľkej šanci preloboval brankára Butta, ale aj jeho svätyňu, a tak prišlo potrestanie z radu efektných aj efektívnych. V 74. min vsietil druhý gól Mníchovčanov Arjen Robben. Rohový kop Francka Ribéryho poslal z hranice šestnástky volejom k žrdi gólmana Edwina van der Sara a na Old Trafforde vypukla nemecká radosť, ktorá sa po záverečnom hvizde ešte znásobila postupom.

Girondins Bordeaux (Fr.) – Olympique Lyon (Fr.) 1:0 (1:0), prvý zápas 1:3, do semifinále postúpil Lyon

  • Gól: 45. Chamakh, rozhodoval: Mallenco (Šp.)
  • Bordeaux: Carrasso – Sané, Ciani, Planus (85. Cavenaghi), Tremoulinas – Plašil, A. Diarra (70. Chalmé) – Jussie (77. Gouffran), Gourcuff, Wendel – Chamakh
  • Lyon: Lloris – Réveillére, Cris, Boumsong (77. Bodmer), Cissokho – Toulalan, Gonalons – Källström – Michel Bastos (88. Ederson), Delgado – Gomis (66. Pjanič)

V čisto francúzskom súboji síce zvíťazil Girondins Bordeaux nad Olympique Lyon 1:0 gólom marockého útočníka Maruaneho Chamakha 1:0, ale do semifinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže „starého kontinentu“ postúpil jeho štvrťfinálový sú­per.

„Lastovičky“ vo všetkých svojich piatich domácich zápasoch v LM 2009/2010 zvíťazili, ale aj napriek tejto vynikajúcej bilancii sa nedostali medzi najlepšie kvarteto. Chamakh zaznamenal jediný presný zásah odvetného stretnutia po prihrávke Tremoulinasa aj s pomocou teču jedného z hosťujúcich obrancov.

Strelec Manchesteru Nani.
Wayne Rooney.
+7Hrdina Bayernu Arjen Robben.
debata chyba