Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kontroverzia, ktorá potopila Nemcov. Mal platiť druhý gól Japoncov?

E-skupina na majstrovstvách sveta vo futbale ponúkla dramatické záverečné kolo. Do poslednej chvíle nebolo isté, kto si zahrá v osemfinále a pre koho sa účinkovanie v Katare skončí.

02.12.2022 07:35
Kaoru Mitoma Foto: ,
Bola lopta za čiarou či nie? Z takejto pozície ju Kaoru Mitoma odcentroval pred druhým gólom Japoncov.
debata (59)

Tri minúty dokonca boli v postupovej pozícii Kostaričania na úkor Španielov. Bolo to vtedy, keď hráči stredoamerického tímu otočili zápas s Nemcami (zverenci Hansiho Flicka napokon vyhrali 4:2) a Japonci viedli nad Španielmi 2:1.

Druhý spomínaný zápas sa napokon skončil nečakaným výsledkom, čo znamenalo nemecký koniec na šampionáte.

Zlyhali aj v Katare. Pozrite si smútok Nemcov Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Sklamanie nemeckých fanúšikov.

Úvodný gól Španielov strelil Álvaro Morata, no v druhom polčase sa postarali o obrat v rozpätí troch minút Japonci Ricu Doan a Ao Tanaka.

Druhý zásah vyvolal protichodné reakcie. VAR skúmal, či Kaoru Morita neodcentroval loptu spoza bránkovej čiary, no gól napokon platil.

„Môj názor je, že lopta bola mimo ihriska. Uvidíme, čo ukáže kamera zhora,“ vravel expert RTVS Juraj Piroska počas prenosu s dôvetkom, že majstrovstvá sveta v Katare priniesli viacero kontroverzných situácií. Pozrite si video:

Komentátor ITV Ally McCoist ešte počas skúmania momentu VAR-om uviedol: „Myslím si, že lopta bola vonku.“

„Gól platí. Neuveriteľné,“ dodal Škót po verdikte, podľa ktorého lopta neopustila hraciu plochu celým objemom, aj keď sa to z viacerých sekvencií zdá.

Na sociálnych sieťach sa o tomto spornom momente horlivo diskutuje. Fanúšikovia začali zverejňovať zábery z rozličných uhlov už krátko po akcii. Pridali aj vlastné dôkazy o tom, že arbitri rozhodli správne:

Do konca zápasu sa skóre nezmenilo a po Nemcoch si Japonci pripísali skalp ďalšieho favorita. Znamenalo to, že Španieli získali rovnako ako partia okolo Manuela Neuera štyri body, no do vyraďovacej fázy posunulo zverencov Luisa Enriqueho lepšie skóre.

Štvornásobní majstri sveta na druhých MS v rade nepostúpili do osemfinále.

Müller pripustil koniec reprezentačnej kariéry

Nemecký futbalista Thomas Müller po neúspechu v Katare pripustil koniec reprezentačnej kariéry.

"Nevylučujem, že zápas s Kostarikou bol môj posledný v národnom tíme. Chcem povedať pár slov fanúšikom, ktorí ma za tie roky podporovali. Ďakujem im za všetko, prežili sme spolu nádherné chvíle.

Vždy som sa snažil nechať na ihrisku srdce. Do každého zápasu som dal maximum," citovala agentúra DPA slova Müllera, ktorý za nemeckú reprezentáciu odohral 121 zápasov.

Na konto si pripísal 44 gólov, na MS v Katare sa však strelecky nepresadil. (TASR)

Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale
59 debata chyba
Viac na túto tému: #nemeckí futbalisti #japonskí futbalisti #Katar 2022