Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Katanec: Ak bol Messi najlepší, nebol to dobrý šampionát

Tréner slovinskej futbalovej reprezentácie Srečko Katanec sa postavil do dlhočizného zástupu kritikov Zlatej lopty pre Lionela Messiho určenej najlepšiemu a najužitočnejšiemu hráčovi majstrovstiev sveta v Brazílii, ktoré pred desiatimi dňami vyvrcholili finálovým triumfom Nemecka nad Argentínou (1:0 po predĺžení).

23.07.2014 12:45
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Kanonier FC Barcelona sa síce presadil štyrikrát v skupinovej fáze, ale vo vyraďovacej časti sa gólovo odmlčal.

„Ak bol tento Messi najlepší hráč, tak to nemohol byť dobrý šampionát! Nemal za sebou najvydarenejšiu sezónu a hovorilo sa, že na Mundiale exploduje. Nič také sa však neudialo. Jednoducho to nefunguje ako nejaký gombík, ktorý stlačíte a prepnete sa do iného módu,“ vyjadril sa v rozhovore pre Slobodnu Dalmaciju 51-ročný bývalý reprezentant Juhoslávie aj Slovinska, ktorý je druhýkrát pri kormidle futbalovej reprezentácie svojej vlasti od januára 2013.

Prvá anabáza sa datuje rokmi 1998 – 2002, počas ktorých Katanec priviedol Slovincov na ME 2000 aj MS 2002. Na svetovom šampionáte v Kórejskej republike a Japonsku pred dvanástimi rokmi si skočil do vlasov s vtedajším lídrom tímu Zlatkom Zahovičom, čo potom len urýchlilo jeho koniec vo funkcii.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #Lionel Messi #Srečko Katanec