Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mascherano sa po údere do hlavy zrútil, v predĺžení zachránil Argentínu

Argentínski futbalisti Javier Mascherano a Pablo Zabaleta dohrali stredajšie semifinále majstrovstiev sveta s Holandskom aj napriek inkasovaným úderom do hlavy.

10.07.2014 11:42
debata (1)
zväčšiť Javierovi Mascheranovi sa snažia pomôcť... Foto: SITA/AP, Themba Hadebe
Javier Mascherano, Javierovi Mascheranovi sa snažia pomôcť holandskí futbalisti aj spoluhráč Lionel Messi.

Barcelonský Mascherano vyzeral po zrážke s Georginiom Wijnaldumom z 26. minúty zmätene. Spočiatku si držal hlavu, urobil pár krokov, nakoniec sa ale zrútil na zem a museli ho ošetriť. Po chvíli sa vrátil na ihrisko a dohral celý zápas.

„Je to dobré. Trochu ma bolela hlava, ale teraz už je to v poriadku,“ povedal Mascherano po úspešnom argentínskom penaltovom rozstrele. K nemu by však ani nemuselo dôjsť, nebyť práve Mascherana, ktorý v závere predĺženia skvelým obranným zákrokom nedovolil skórovať vo veľkej šanci Arjenovi Robbenovi.

Zrážka Mascherana s Wijnaldumom

„Mascherano je vynikajúci hráč, ktorý je zároveň symbolom celej argentínskej reprezentácie na ihrisku aj mimo neho vďaka svojej bojovnosti a oddanosti pre tím,“ vyhlásil tréner Alejandro Sabella.

Dvadsaťdeväťročný obranca Manchestru City Zabaleta na začiatku druhej časti predĺženia tvárou narazil do ramena Dirka Kuyta a krvácal z úst. Lekári sa mu snažili zastaviť krvácanie tampónom, s ktorým potom rodák z Buenos Aires zvyšné minúty odohral.

zväčšiť Pablo Zabaleta sa napriek zraneniu po stretnutí... Foto: Reuters, MICHAEL DALDER
Pablo Zabaleta Pablo Zabaleta sa napriek zraneniu po stretnutí usmieval a oslavoval v modrej parochni.

Medzinárodnú federáciu FIFA už predtým na šampionáte v Brazílii obvinili z nedostatočnej ochrany hráčov, keď uruguajský stredopoliar Álvaro Pereira pokračoval v zápase po tvrdej rane do oblasti hlavy. Pereira následne priznal, že bol krátko v bezvedomí a potom mal závraty. Podľa FIFA ale zodpovednosť má tímový lekár, ktorý mu povolil v zápase pokračovať.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #argentínska futbalová reprezentácia #Javier Mascherano #Pablo Zabaleta