Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Penalty ma naučil chytať van Gaal, vraví hrdina Argentíny Romero

Brankár Sergio Romero sa stal hlavným hrdinom Argentíny v semifinále majstrovstiev sveta. V penaltovom rozstrele chytil dve holandské penalty a Juhoameričanov doviedol k vysnívanému finále.

10.07.2014 07:48
Sergio Romero Foto: ,
Obrovská radosť brankára Argentíny Sergia Romera.
debata

Pritom práve tréner „Oranjes“ Louis van Gaal vraj dvadsaťsedemročného gólmana naučil likvidovať pokutové kopy počas spoločného angažmánu v Alkmaare.

„Naučil som Romera chytať penalty, takže to bolí,“ povedal na tlačovej konferencii Van Gaal, ktorý Argentínčana viedol v AZ v rokoch 2007 až 2009.

Aj preto Romero po zápase zamieril za Van Gaalom do šatne, aby mu poďakoval. „Budem mu do smrti vďačný. Keď som v roku 2007 prišiel do Alkmaaru, bol som cudzinec. V šatni sme museli hovoriť len po holandsky, ale Van Gaal so mnou hovoril po španielsky. V prvom ťažkom období to pre mňa bolo veľmi dôležité. Bol mojím záchrancom, a preto s ním mám veľmi dobrý vzťah,“ doplnil.

Teraz však Van Gaala a holandský výber vyradil v semifinále MS a vyhlásili ho za hráča zápasu. A to predovšetkým za výkon v penaltovom rozstrele. Romero hneď na začiatku zlikvidoval nepríliš vydarený pokus Rona Vlaara, ešte viac sa potom blysol v tretej sérii proti Wesleymu Sneijderovi, ktorému vystihol smer a vydareným zákrokom loptu vyrazil.

zväčšiť V penaltovom rozstrele neuspel z Holanďanov ani... Foto: Reuters, MICHAEL DALDER
Wesley Sneijder V penaltovom rozstrele neuspel z Holanďanov ani Wesley Sneijder.

„Mal som na lavičke kolegov, ktorí mi radili, ktorí protihráči kopú penalty. Preto som tušil, kam to Sneijder umiestni,“ ďakoval Romero svojim náhradníkom Marianovi Andujarovi a Agustinovi Orionovi za rady. Podľa trénera Alejandra Sabellu však aj sám Romero zbiera informácie, kam ktorý hráč na turnaji kope penalty.

„Cítim obrovskú radosť. Je pravda, že penalty sú o šťastí. Môžete skočiť a rovnako neuspieť, ako sa to stalo ich brankárovi (Jasperovi Cillessenovi). Ja som si veril a našťastie to všetko vyšlo,“ dodal Romero.

Kmeňový hráč janovskej Sampdorie minulú sezónu hosťoval v Monaku, kde bol však náhradníkom a pripísal si len tri štarty vo francúzskej lige. Na MS tretíkrát za sebou neinkasoval, celkovo už 373 minút, a na turnaji dostal len tri góly.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #Louis van Gaal #argentínska futbalová reprezentácia #holandská futbalová reprezentácia #Sergio Romero