Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho opäť kritizoval všetkých a označil sa za Robina Hooda

Tréner talianskeho futbalového veľkoklubu Inter Miláno José Mourinho verí, že jeho zverenci uspejú v nedeľňajšom stretnutí 30. kola Serie A na pôde Udinese Calcio a urobia ďalší dôležitý krok k zisku ligového titulu. Deväť kôl pred koncom najvyššej talianskej súťaže majú "nerazzurri" na čele tabuľky sedembodový náskok pred druhým Juventusom Turín, s ktorým odohrajú vzájomný duel o dva týždne na jeho pôde. Portugalský kouč Mourinho opäť pred novinármi verbálne provokoval predstaviteľov dvoch najväčších konkurentov Interu v boji o ligový primát AC Miláno a Juventus Turín.

04.04.2009 12:57
José Mourinho Foto:
José Mourinho opäť potvrdil, že je futbalový Mr. Bean - pán grimás. Takúto vystrúhal v zápase jeho Interu s Brémami.
debata

„Mnoho trénerov už dosiahlo viac ako jeden triumf v Lige majstrov, ale len jedinému kormidelníkovi sa podarilo neuspieť vo finále, keď vyhrával po polčase 3:0,“ bývalý lodivod FC Chelsea či FC Porto narážal na fakt, že tréner AC Miláno Carlo Ancelotti so svojimi zverencami vo finále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže v ročníku 2004/05 napriek pohodlnému náskoku 3:0 napokon nezískal trofej, keď dominoval ich finálový súper FC Liverpool v rozstrele zo značky pokutového kopu.

Mourinho nešetril škodoradostnými poznámkami ani na adresu škótskeho kouča Manchestru United Sira Alexa Fergusona. „Dominoval v Lige majstrov dvakrát, ale má už 68 rokov. Uvidíme, koľko úspechov dosiahnem ja v období nasledujúcich 23 sezón,“ sebavedome s úsmevom na tvári vyhlásil Mourinho a kritizoval aj talianskych novinárov.

„Inter má svoju vlastnú televíznu stanicu, ktorú sleduje 45 000 jeho priaznivcov. Juventus má celoštátny denník Tuttosport a AC Miláno sa môže pochváliť troma televíznymi kanálmi a tlačovými médiami na svoje strane. Ja sa často cítim ako Robin Hood,“ dodal 46-ročný lodivod.

Podobnou taktikou sa Mourinho preslávil už počas svojho pôsobenia na Britských ostrovoch. Často kritizoval najmä hráčov a predstaviteľov Manchestru United, ale aj anglických novinárov či televíznych moderátorov tvrdením, že všetci sú na strane jeho najväčšieho súpera.

V nedeľňajšom stretnutí v drese Interu nenastúpi zranený brazílsky obranca Maicon. Naopak v tíme Udinese nemôžu počítať so službami Antonia Di Nataleho, ktorý sa zranil v sobotňajšom kvalifikačnom stretnutí Talianska na pôde Čiernej Hory a zrejme nedobrovoľne vynechá zvyšok sezóny.

debata chyba