Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo Collina vravel Micheľovi?

Ľuboš Micheľ prežil ďalšiu skúšku ohňom. O jeho utorňajšom výkone sa môže diskutovať. Zdá sa však, že ani posledný výkon ho na ceste do finále nezastavil. Jediná slovenská celebrita vo veľkom futbale zasiahla výrazne do deja v súboji šampiónov. Exkluzívne z Zürichu od redaktora Pravdy

19.06.2008 05:58
Ľuboš Micheľ Foto:
Ľuboš Micheľ.
debata

Stropkovský rodák nariadil proti Francúzom jedenástku a vytasil červenú kartu Abidalovi. Jasné, Francúzi ho nebudú nosiť na rukách. To je údel rozhodcu. Môže fúkať do píšťalky akokoľvek, všetkým do nôty nepadne.

Micheľ ukázal rozhodnosť i nemalú dávky odvahy. Urobil aj nepopulárne rozhodnutie. Arbiter nie je na ihrisku, aby si budoval popularitu ako hollywoodská hviezda.

Hoci jeden sa k nej pred časom blížil. Holohlavý Talian Pierluigi Collina, energický muž s prenikavým pohľadom, bol známy bezmála ako David Beckham v najlepších rokoch. A tiež si svoje užil. Koľkokrát ho preklínali Česi po pamätnom zápase na Euro 2000. Nedvěd ho prosil na kolenách, aby zrušil penaltu v prospech Holanďanov, ktorá nakoniec pochovala české mužstvo v skupine.

Pierluigi Collina. Foto: SITA
Pierluigi Collina Pierluigi Collina.

V obávanom zápase Švajčiarsko – Turecko, ktorý nik nechcel a ušiel sa Micheľovi, bol delegátom bývalý známy rozhodca. Nie náhodou vybrali na tento ťažký zápas práve vás, je to správna voľba, vítal Micheľa Collina. Akoby mu do očí povedal: ste najlepší, zvládnete to.

Slovenský arbiter má za sebou dva najkritickejšie zápasy turnaja. Predtým viedol finále Ligy majstrov. Akoby ho šéfovia stále testovali, čo všetko zvládne. Hop alebo trop. Buď sa nepotkne na vysokej prekážke a potom je už pred ním len finále. Alebo neunesie, čo mu naložili na chrbát a môže si baliť kufre. Ako Francúzi, ktorých správnym verdiktom posotil do priepasti.

debata chyba