Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bizarná kauza Coca-Cola pokračuje. Rus i Ukrajinec si robili srandu z Ronalda

Pôvodne sa čakalo, že mimofutbalovou témou číslo jeden ME 2020 bude kľačanie na podporu organizácie Black Lives Matter a jej boja proti rasizmu. Omyl...

18.06.2021 06:37 , aktualizované: 07:10
Andrij Jarmolenko Foto: ,
Ukrajinský futbalista Andrij Jarmolenko sa teší z gólu do siete Severného Macedónska.
debata (34)

Prebieha druhý šampionátový týždeň – dnes od 15.00 do neho zasiahnu aj slovenskí futbalisti proti Švédsku – a najviac sa rozoberá bizarná kauza Coca-Cola.

O čo ide?

Pite vodu, vyzval Ronaldo

Obhajca trofeje z Portugalska v utorok zdolal Maďarsko 3:0. Hlavnou hviezdou bol dvojgólový Cristiano Ronaldo.

Kapitán Selecaa sa stal najlepším strelcom európskych šampionátov i jediným mužom, ktorý skóroval na piatich Eurách za sebou.

Ronaldo to zvládol aj napriek tomu, že na predzápasovej tlačovej konferencii pobúril futbalovú verejnosť.

odkaz
euro 2020, odkaz

Posadil sa za stôl pred novinárov, ale ešte predtým, ako zodpovedal prvú otázku, odložil spred seba fľaše Coca-Coly, vzal si minerálku a vyzval ľudí, aby radšej pili vodu.

Jeho konanie prinieslo nápojovému gigantovi, ktorého tvárou bol kedysi aj Ronaldo, stratu vo výške štyroch miliárd eur. A odštartoval sériu ďalších reakcií.

Prekvapený Škót, bezprostredný Rus

Francúzsky stredopoliar Paul Pogba odložil zo stola zasa fľašu ďalšieho sponzora – Heinekenu. Výrobca piva nemá u tradičného moslima šancu.

O čosi menej politicky sa k celej téme „fľaší“ vyjadril ruský tréner Stanislav Čerčesov. Skúsený kormidelník si otvoril jednu fľašu Coca-Coly o druhú a bez okolkov i pohára sa do nej pustil.

Pobavil aj škótsky stredopoliar John McGinn. Predtým, ako na predzápasovej tlačovke pochválil dnešného súpera z Anglicka, si sadol za stôl a zostal prekvapený.

„Žiadna Coca-Cola?“ opýtal sa a pobavil seba i prítomných novinárov. Na stole totiž mal len dve fľaše s vodou.

Coca-Cola a Heineken, ozvite sa mi

Krok do osemfinále ME spravili vo štvrtok aj Ukrajinci. V dramatickom dueli zdolali nováčika zo Severného Macedónska 2:1.

K výhre prispel aj ukrajinský kapitán Andrij Jarmolenko. Krídelník West Hamu bol najlepším hráčom zápasu, po ňom si plnil mediálne povinnosti.

Tesne pred odchodom z tlačovej besedy si neodpustil poznámku na adresu Ronalda a začal ďalšiu rošádu s fľašami na stole…

„Môžem niečo spraviť? Videl som Ronalda niečo robiť. Dám kolu sem a pivo zasa sem. Coca-Cola a Heineken ozvite sa mi,“ zasmiala ukrajinská hviezda.

Uvidíme, či si po štvrtkovom uťahovaní si z Ronalda našla dvoch silných sponzorov…

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #ME 2020 vo futbale #Andrij Jarmolenko