Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

UEFA reaguje na Ronaldovo gesto. Pokrytec, nešetria ho titulky médií

Ako sme informovali, po utorkovom budapeštianskom súboji medzi výbermi Maďarska a Portugalska (0:3) na ME najviac rezonoval dvojgólový zápis Cristiana Ronalda a jeho osamostatnenie sa na čele historického rebríčka kanonierov kontinentálneho šampionátu, portugalský futbalista mimoriadne zaujal aj inak.

17.06.2021 08:22
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo pred zápasom s Maďarskom.
debata (48)

Jeho konanie na pozápasovej tlačovej konferencii totiž spôsobilo citeľný prepad akcií amerického giganta v segmente sýtených nápojov Coca-Cola o 1,6 percenta, teda spolu 4 miliardy USD (v prepočte približne 3,34 miliardy eur). Informáciu priniesol zámorský web ESPN.com.

Tridsaťšesťročná futbalová megahviezda, ktorá je akýmsi advokátom zdravého stravovania, ešte pred začiatkom tlačovky najprv znepokojene pokukovala po dvoch plastových fľašiach s kolovým nápojom, neskôr ich odsunula nabok a vyžiadala si fľašu s vodou:

Táto napohľad nevinná akcia Cristiana Ronalda veľmi rýchlo obletela svet prostredníctvom videí na sociálnych sieťach a spôsobila spomenutý prepad na akciových trhoch.

Coca-Cola je partnerom ME 2020, ktoré sa v konajú v jedenástich krajinách naprieč kontinentom. S Európskou futbalovou úniou (UEFA) tento koncern spolupracuje už viac ako tri dekády.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Škandál na Eure: Ronaldo odsunul fľaše Coca-Coly a vyzval na pitie vody

UEFA na incident zareagovala vyhlásením:

„Hráči majú pri príchode na tlačovú konferenciu na výber vodu, Coca-Colu a Coca-Colu Zero.“

Únia tiež doplnila:

„Bez podpory partnerov ako Coca-Cola by sme nemohli organizovať úspešné turnaja pre hráčov a fanúšikov, tiež by sme nemohli investovať toľko prostriedkov do futbalu na všetkých úrovniach.“

Horlivému propagátorovi zdravého životného štýlu sa ušla kritika na sociálnych sieťach a v článkoch na viacerých zahraničných stránkach. V titulkoch sa najčastejšie objavuje slovo pokrytec.

Dôvodom sú archívne zábery portugalskej hviezdy, v ktorých propagovala či už siete rýchleho občerstvenia, alebo aj samotnú Coca-Colu:

Podobné gesto ako Ronaldo predviedol Paul Pogba po večernom súboji v Mníchove, kde domáci Nemci podľahli Francúzom 0:1.

Pred novinárov predstúpil stredopoliar francúzskeho výberu, na stole pred ním bolo pivo ďalšieho z partnerov.

Pogba, ktorý je praktizujúci moslim a alkohol úplne odmieta, fľašu odložil.

Paul Pogba Čítajte viac Prišlo aj na Heineken. Oddaný moslim Pogba skryl zo stola fľašu piva
48 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #portugalskí futbalisti