Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pepe prišiel ako vyvrheľ a odišiel ako hrdina. Boh nás odmenil, tvrdí

Na majstrovstvá Európy prišiel stopér Pepe v úlohe nenávideného simulanta, s nálepkou, ktorú si vyslúžil po teatrálnom predstavení v májovom finále Ligy majstrov. Na šampionáte vo Francúzsku ale tridsaťtriročný futbalista patril k oporám Portugalska a nakoniec ho doviedol aj k zisku titulu.

11.07.2016 09:54
Pepe Foto: ,
Portugalský obranca Pepe počas predzápasovej rozcvičky.
debata

Portugalci v nedeľu zdolali vo finále v Paríži 1:0 po predĺžení Francúzsko a Pepe bol ocenený ako najlepší hráč zápasu. Počas celého turnaja, v priebehu ktorého výber trénera Fernanda Santosa inkasoval len päť gólov, navyše stopér Realu Madrid nedostal ani jednu žltú kartu.

„Nerozumiem tomu, prečo ľudia o Pepom hovoria ako o nejakej zápornej postave,“ citovala agentúra AP Santosa. „Vždy, keď niečo také počujem, tak si hovorím, že to je nezmysel. Pepe do hry dáva srdce a vždy odovzdá úplne všetko. Má ale nálepku zloducha a už sa jej asi nikdy nezbaví,“ dodal kouč.

Vo finále proti Francúzsku navyše Pepe prevzal po zranení a striedaní hviezdneho Cristiana Ronalda v 25. minúte úlohu lídra tímu. „Keď nemohol pokračovať, povedal som spoluhráčom, že to musíme vybojovať pre neho. Vyhrať to pre neho,“ uviedol Pepe.

„Nebolo to ľahké, pretože sme prišli o hráča, ktorý vie rozhodovať zápasy, Boh ale odmeňuje veľkých bojovníkov a my sme na ihrisku bojovali ako levy,“ vyhlásil Pepe, ktorý bol spolu s Ronaldom pri májovom triumfe Realu v Lige majstrov a proti Atléticu Madrid na seba upozornil niekoľkými nafilmovanými pád­mi.

Finále ME vo futbale v obrazoch Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo po tom, ako doňho vrazil...
debata chyba
Viac na túto tému: #Pepé #ME 2016 vo futbale